ROMÂNIA-DANEMARCA 17-21 la CE de handbal. „Tricolorele” au ratat semfinalele şi joacă pentru locurile 5-6

ROMÂNIA-DANEMARCA s-a încheiat cu scorul de 17-21, iar "tricolorele" au ratat calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal. Cristina Neagu & co. vor juca pentru locurile 5-6 împotria Germaniei, ocupanta locului al treilea în grupa 1 principală. În semifinale s-au calificat Olanda, Norvegia, Franţa şi Danemarca.

14 dec. 2016, 09:50
ROMÂNIA-DANEMARCA 17-21 la CE de handbal. „Tricolorele” au ratat semfinalele şi joacă pentru locurile 5-6

Reprezentativa de handbal feminin a României a pierdut întâlnirea cu Danemarca din grupa 2 principală de la Campionatul European din Suedia, în care şi un punct i-ar fi fost suficient pentru a accede în penultimul act al competiţiei.

După partidele magistrale cu Ungaria şi Cehia, „tricolorele” nu au mai avut aceeaşi eficienţă în atac, ca urmare a marcajului strâns pe care danezele i l-au făcut Cristinei Neagu, care nu a fost lăsată să-şi facă jocul obişnuit, dar şi minunilor făcute în poarta Danemarcei de Toft, care a avut un procentaj al intervenţiilor reuşite de 52%.

La finalul partidei, omul-cheie al naţionalei României, Cristina Neagu, a declarat că rezultatul este unul just. „Noi le-am bătut de două ori la ele acasă, dar astăzi au fost mai bune şi trebuie să recunoaştem acest lucru. Anul trecut am obţinut o medalie de bronz, dar anul ăsta ne-am calificat la Olimpiadă, deşi nu ne dădea nimeni nicio şansă, şi suntem în primele 6 echipe din Europa. Probabil după ultimele meciuri bune toată lumea se aştepta să luptăm pentru medalii, dar înainte nu se aştepta nimeni să ajungem până aici. Avem un antrenor, o echipă nouă, trebuie să învăţăm din asta. A fost o perioadă grea pentru mai multe dintre noi, nu ne-am putut antrena, dar am dat tot ce am putut şi ţinem capul sus”, a spus Cristina Neagu.

Portarul Denisa Dedu, una dintre „eroinele” României la acest turneu final, a declarat că echipa României are nevoie de timp pentru a ajunge să aibă un cuvânt de spus, având în vedere că în prezent trece printr-un schimb de generaţii: „Ne-am fi dorit să demonstrăm că putem şi mai mult, dar atât s-a putut azi. Trebuie să privim înainte. La acest campionat am arătat că suntem o echipă puternică şi sunt sigură că pe viitor vom reuşi mai mult. După Olimpiadă toate echipele au schimbat generaţiile, mă bucur că ni s-a acordat încredere. Ne aşteaptă un parcurs destul de dificil, dar sunt sigură că echipa României va avea un cuvânt de spus”.

Costică Buceschi, secundul naţionalei României, a făcut şi el o radiografie a partidei: „De vrut am vrut, de putut nu am putut mai mult. S-a văzut clar că nu am putut să le facem faţă în duelurile unu-la-unu. Am ratat foarte mult din situaţii unu-la-unu, ceea ce ne-a turnat plumb în piciore. Dacă la meciurile precedente apărarea a dus greul, azi a fost mai slabă, nu am reuşit să închidem culoarele deşi ştiam bine ce fac danezele de la 9 metri. Îcercăm să facem o echipă cât mai bună, trebuie să luăm părţile bune din această competiţie, avem un portar de viitor, avem o Cristina Laszlo, care este cea mai bună din generaţia ei, şi alte trei-patru remarcate la acest turneu. Sperăm să facem o echipă cât mai bună, care să suplineasă momentele mai puţin bune ale Cristinei Neagu, pentru că depindem foarte mult de jocul ei, iar danezele au blocat-o foarte bine, aşa că nu am reuşit să înscriem”.

Aşa am trăit meciul:

1-2 România a deschis scorul, dar apoi Danemarca a trecut în avantaj înscriind două goluri consecutive.

2-2 România egalează prin Buceschi, din lovitură de la 7 metri.

3-2 Paula Ungureanu salvează în faţa danezelor şi pornim în atac în superioritate numerică. Eliza Buceschi face 3-2.

3-3 Danemarca egalează.

4-3 Fetele noastre trec din nou în avantaj graţie aceleiaşi Eliza Buceschi, care a transformat încă o lovitură de la 7 metri. Danezele ratează şansa de a egala din nou, aruncând în bară de la 7 metri.

6-6 Paula Ungureanu parează o minge grea la 6-5 şi ne menţine în avantaj. Avem atacul, dar pierdem mingea, reuşim să recuperăm în apărare, dar o jucătoare daneză îi „fură” mingea lui Neagu şi nordiele eglează din nou.

* Danezele au ratat şansa de a reveni în avantaj prin Hansen, care a trimis peste poartă, la o fază la care a trecut extrem de uşor de apărarea noastră. Faza următoare ne găseşte tot fără gol, iar Paula Ungureanu reuşeşte să menţină tabela înţepenită după contraatacul nordicelor.

6-7 După aproape 5 minute fără gol, Danemarca trece în avantaj.

8-7 Profităm de superioritatea numerică după ce Pintea a fost faultată şi egalăm la 7. La faza următoare Paula Ungureanu salvează în faţa nordicelor şi, plecate pe contraatac revenim în avantaj prin golul lui Iuganu.

8-8 Danemarca egalează rapid.

9-8 Revenim în avantaj prin reuşita Melindei Geiger.

9-11 Danemarca profită de superioritatea numerică şi trece din nou în avantaj. La cealaltă poartă, Laslo o ia la ţintă pe portăriţa daneză, pentru ca apoi Paula Ungureanu să reuşească, la rândul ei, să evite desprinderea nordicelor. Care vine, totuşi, după o aruncare de la 9 metri.

10-12 Toft, portarul danez, e şi ea în mare formă şi blochează foarte bine în faţa Cristinei Neagu şi a Crinei Pintea. La pauză avea un procentaj de 40% mingi salvate.

La pauză România e condusă cu două goluri, după ce la ultima fază a primei reprize Neagu, ţinută om la om de daneze în acest meci, a trimis o minge în bară.

10-13 Danezele au prima minge din repriza secundă şi se desprind la 3 goluri.

11-13 Oana Manea reduce din diferenţă.

11-14 Nordicele refac avantajul de 3 goluri, dar joacă două minute în inferioritate.

12-14 Cristina Neagu punctează şi ea.

12-16 După ce am primit din nou gol în inferioritate numerică, Danemarca se desprinde la 4 goluri. Bodholt este eliminată 2 minute şi avem superioritate. Toft face însă din nou minuni în faţa lui Iuganu.

* Martin Ambros cere time-out şi le cere „tricolorelor” mai multă atenţie în faza defensivă. La reluare avem atacul, dar Udriştoiu trage pe lângă poartă, Toft reuşind să devieze uşor mingea.

12-17 Defensiva rămâne din nou cu mâinile jos, iar Danemarca se desprinde la cinci goluri.

* Cristina Neagu este faultată şi Danemarca joacă din nou în inferioritate numerică, Jorgensen fiind trimisă două minute pe bancă.

13-18 Udristoiu reuşeşte să înscrie golul 13 pentru România, după aproape 6 minute în care nu am mai perforat poarta lui Toft. Luăm însă gol rapid, iar diferenţa rămâne de cinci goluri.

* Crina Pintea este eliminată 2 minute şi arbitrii dictează 7 metri, dar Dedu reuşeşte să apere şi avem atacul.

14-19 Laslo mai reduce din diferenţă, deşi atacăm în inferioritate numerică.

15-19 Cristina Neagu o învinge şi ea pe Toft cu un trasor.

* Neagu pătrunde prin centru şi este faultată şi obţine o nouă eliminare pentru daneze. Avem din nou superioritate, dar ratăm şansa de a fructifica atacul.

15-21 Cu patru minute înainte de final, ecartul creşte la 6 goluri.

16-21 Cristina Neagu reuşeşte să mai marcheze un gol, scăpând din marcajul strâns care i s-a făcut pe tot terenul.

Click aici pentru a vedea România-Danemarca

Situaţia în grupă înaintea ultimei etape:

1. Norvegia  4 4 0 0 92:85 8
2. Danemarcaa 5 3 1 1 123:113 7
3. România 5 3 0 2 119:110 6
4. Rusia 5 1 2 2 116:121 4
5. Cehia 4 1 0 3 108:111 2
6. Ungaria 5 0 1 4 111:129 1

Programul de astăzi:

ora 17.15 Ungaria-Rusia 26-26

ora 19.30 România-Danemarca 17-21

ora 21.45 Cehia-Norvegia

CE DE HANDBAL se află înaintea ultimei etape din faza grupelor, iar România are şansa uriaşă de a se califica în careul de aşi. Norvegia, campioana continentală și mondială en titre, este prima calificată în semifinale, după 24-23 (11-9) cu Ungaria, marţi seara.

ROMÂNIA-DANEMARCA LIVE VIDEO TVR. Cele două naţionale s-au întâlnit şi la turneul preolimipic, din primăvară, când tricolorele le-au eliminat pe nordice, iar anul trecut, la Mondiale, România a învins Danemarca în sferturile de finală. Danezele au câştigat ultima medalie la Europene în urmă cu 12 ani, argint în Ungaria. Cu excepţia lui Grigel (Rostov), toate celelalte daneze evoluează în campionatul intern. Kristiansen şi Jorgensen sunt handbalistele de la care nordicii au mari pretenţii, dar trebuie să fim atenţi şi la tânăra Tranborg (20 ani), interul dreapta a lui Aarhus.

ROMÂNIA-DANEMARCA LIVE VIDEO TVR. România a urcat o singură dată pe podium la Europene, în 2010, când a cucerit bronzul. Totodată, România a fost medaliată cu bronz la CM din Danemarca, anul trecut.

ROMÂNIA-DANEMARCA LIVE VIDEO TVR. Anunţ important pentru Neagu

Cristina Neagu este vedeta incontestabilă a Campionatului European din Suedia, iar totalul de goluri marcate până în prezent, 43, face ca handbalista noastră să aibă un total de 190 de reuşite la întrecerile continentale. Neagu a urcat astfel pe locul 3 în clasamentul all-time al marcatoarelor Campionatului European şi împarte poziţia cu extrema dreapta norvegiană Linn-Kristin Riegelhuth, care nu este este prezentă la ediţia din acest an.

Pe locul 2 în acest clasament se află fostul inter al Germaniei Grit Jurack, cu 194 de goluri, iar recordul all-time este deţinut de handbalista ungară Agnes Farkas, cu 205 reuşite. 

Cristina Neagu are astfel toate şansele să doboare recordul continental, dacă România va juca cel puţin pentru locurile 5-6 la Campionatul European din Suedia. De asemenea, Cristina Neagu mai are doar 10 goluri de marcat pentru a-şi doborî propriul record de la ediţia din 2010, când a fost golgheter cu 53 de reuşite.

La CE din Suedia, România are 6 puncte în prezent în grupa principală 2, iar miercuri, de la ora 19.30, va juca împotriva Danemarcei, meci decisiv pentru calificarea în semifinale.

Meci greu cu Cehia

ROMÂNIA-CEHIA s-a încheiat cu scorul de 30-28, în grupa principală 2 de la Campionatul European de handbal feminin. Pentru a se califica în semifinalele competiţiei, România mai trebuie să treacă şi de Danemarca, miercuri. Norvegia este prima calificată în semifinale din grupa 2, după ce a învins la limită, scor 24-23, echipa Ungariei. Danemarca a remizat cu Rusia, 26-26, iar meciul de miercuri se anunţă unul infernal pentru România, care ajunge în semifinale şi cu un rezultat de egalitate.