România educată. Copiii dintr-o comună din Bacău ajung cu căruţa la şcoală VIDEO

Microbuzul şcolar este folosit pentru mai multe unităţi de învăţămînt, astfel că elevii dintr-o comună băcăuană sunte nevoiţi să ajungă la ore îngrămădiţi într-un atelaj.

27 nov. 2019, 12:52
România educată. Copiii dintr-o comună din Bacău ajung cu căruţa la şcoală VIDEO
Mai mulți copii îngrămădiți într-o căruță au fost fotografiați miercuri în drum spre școala din Tisa Silvestri, comuna Odobești, județul Bacău, relatează Ziarul de Bacău. Potrivit autorităților, elevii sunt transportați cu căruța pentru că microbuzul școlar face curse doar în afara localității. 
Autoritățile susțin că elevii sunt din localitate, iar mașina pusă la dispoziție de Primărie face curse doar în afara localității, aducând copii de la distanțe mai mari. „Acești copii locuiesc în Tisa Silvestri și învață la Școala Gimnazială Tisa, iar cu microbuzul nu se poate asigura și transportul elevilor în interiorul localității”, a declarat pentru Ziarul de Bacău inspectorul școlar general, Ida Vlad. 
Școala gimnazială are un microbuz școlar cu 17 locuri ce transporta 60 de elevi in 5 curse de 3 ori pe zi, elevi pe care îi aduce de la Odobești, Ciuturesti și Bălușa.

Nici în microbuz nu este mnai bine. De la sfârșitul lunii august, poliţiştii rutieri din țară au controlat 4.236 de autovehicule destinate transportului de elevi, potrivit unui comunicat. Dintre ele, 291 aveau termenul de valabilitate al inspecției tehnice periodice expirat, iar 268 nu aveau asigurare de răspundere civilă auto încheiată.