România – Elveţia 1-1 la Euro 2016, LIVE VIDEO ONLINE la PRO TV şi DOLCE SPORT

ROMÂNIA - ELVEŢIA al doilea meci al "tricolorilor" la Euro 2016, se joacă, miercuri, de la ora 19:00, pe "Parc des Princes" din Paris, LIVE VIDEO ONLINE la PRO TV şi DOLCE SPORT. România şi Elveţia fac parte din Grupa A, alături de Franţa şi Albania.

15 iun. 2016, 14:28
România – Elveţia 1-1 la Euro 2016, LIVE VIDEO ONLINE la PRO TV şi DOLCE SPORT

România – Elveţia aduce faţă în faţă două echipe care au început diferit Euro 2016. România a pierdut primul meci, 1-2 cu Franţa, în timp ce Elveţia a trecut cu 1-0 de Albania.

ROMANIA – ELVETIA este LIVE VIDEO AICI şi AICI.

Echipele de start:

România: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț – Prepeliță, Pintilii – Torje, Stancu, Chipciu – Keșeru.

Rezerve: Pantilimon, Lung – Mățel, Moți, Hoban, Alibec, Stanciu, Fl. Andone, Găman, St. Filip, Sănmărtean, Ad. Popa.

Antrenor: Anghel Iordănescu.

Elveția: Sommer – Lichsteiner, Schar, Djouru, Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Dzemaili, Mehmedi – Seferovic.

Rezerve: Hitz, Burki – Moubendje, Elvedi, Von Bergen, Lang, Embolo, Frei, Zakaria, Fernandes, Tarashaj, Derdiyok.

Antrenor: Vladimir Petkovic.

România – Elveţia va fi arbitrat de Serghei Karasev, din Rusia. Acesta şi-a ales şi brigada care îl va ajuta la meciul Elveţia – România, care se va disputa miercuri, 15 iulie, pe stadionul Parc des Princes, din Paris, de la ora 19:00. Asistenţi vor fi Nikolai Golubev şi Tikhon Kalugin, iar arbitri adiţionali vor fi Serghei Lapochkin şi Serghei Ivanov.

România – Elveţia poate fi urmărit LIVE VIDEO ONLINE la PRO TV şi DOLCE SPORT. Miercuri, peste 20.000 de români sunt aşteptaţi pe „Parc des Princes” din Paris. Câteva milioane de români vor urmări partida LIVE VIDEO ONLINE la PRO TV şi DOLCE SPORT. Vremea este infernala la Paris inainte de meciul Romaniei cu Elvetia. Jucatorii romani au fost retinuti la hotel din cauza rafalelor puternice de ploaie, staff-ul fiind avertizat de catre cei care se ocupa de paza si securitate ca va fi greu sa ii monitorizeze in astfel de conditii si ca ar fi mai bina sa ramana la hotel. nIordanescu a decis sa anuleze plimbarea din aceasta dimineata.

România – Elveţia, meci decisiv

Meciul este unul decisiv pentru tricolori in perspectiva calificarii in optimile de finala ale competitiei gazduite de Franta. Romania vine dupa un esec dramatic si nemeritat in fata Frantei (1-2), in meciul de deschidere, in timp ce Elvetia a invins Albania cu 1-0 si are trei puncte in clasament. Tricolorii nu au voie sa piarda meciul de miercuri, pentru ca altfel ar ramane cu sanse pur teoretice de calificare, in timp ce o remiza i-ar mentine in cursa pentru optimi, verdictul urmand sa fie dat de meciul dintre Romania si Albania (19 iunie).

Romaniei a invins Elvetia in ultimul lor meci direct, pe 30 mai 2012, in deplasare, cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei amicale de la Lucerna a fost inscris de Gicu Grozav. De la acel meci in loturile actuale ale celor doua echipe se mai regasesc Sommer, Lichtsteiner, Djourou, Granit Xhaka, Mehmedi si Derdiyok, respectiv Valerica Gaman, Chiriches, Rat, Torje, Chipciu. Romania are 9 jucatori care evolueaza in campionatul intern, iar restul de 14 in strainatate. Razvan Rat este jucatorul cu cele mai multe selectii, 112. Gabriel Torje, cu 12 goluri, este golgheterul echipei actuale, urmat de Bogdan Stancu, 10 goluri. In total, jucatorii din lot au doar 42 de goluri marcate.

Lucian Sanmartean este cel mai varstnic jucator din lotul Romaniei, la cei 36 de ani ai sai, in timp ce Steliano Filip este cel mai tanar (22 ani). Lung jr are cele mai putine selectii dintre cei 23 de fotbalisti, 3 la numar. Fostul international Viorel Moldovan, actual antrenor secund al nationalei Romaniei, a jucat in Elvetia pentru Neuchatel Xamax si Grasshoppers, fiind in doua randuri golgheter al campionatului, in 1996 si 1997.