ROMÂNIA-FRANŢA EURO 2016. Didier Deschamps: Ne-am pregătit doi ani pentru meciul cu România

ROMÂNIA-FRANŢA EURO 2016. Didier Deschamps, selecționerul echipei de fotbal a Franței, a declarat, joi, într-o conferință de presă susținută la Stade de France, că a așteptat doi ani meciul cu România, care va deschide, vineri, EURO 2016.

09 iun. 2016, 18:10
ROMÂNIA-FRANŢA EURO 2016. Didier Deschamps: Ne-am pregătit doi ani pentru meciul cu România

ROMÂNIA-FRANŢA EURO 2016. „Ne-am pregătit doi ani pentru meciul cu România. Trebuie să începem competiția cu dreptul. Nu trebuie să banalizăm meciul, dar nici ca jucătorii să nu resimtă presiunea”, a declarat Didier Deschamps. Fostul internațional a mărturisit că nu poate dezvălui ce le va zice jucătorilor înaintea meciului de mâine. „E un simplu meci care trebuie câștigat„, a subliniat Didier Deschamps.

Selecționerul Franţei a vorbit și de perioada scursă de la ultimul meci oficial al Franței, în sferturile Cupei Mondiale 2014: „Franța a jucat 20 de meciuri amicale, nu avem niciun meci oficial de la Cupa Mondială până la partida de mâine. Acum doi ani nu aveam aceeași jucători, sunt și lucruri pozitive și lucruri negative, sunt echipe diferite. Azi avem un potențial ofensiv foarte interesant, însă e important să ai echilibru între ofensivă și defensivă pentru a forma o echipă eficientă„.

Citeşte şi EURO 2016. Leul de mare Watson a făcut prima predicţie. Ce a pronosticat pentru Franţa-România VIDEO

Deschamps a evitat să vorbească la superlativ despre compartimentul său ofensiv, care are o medie ridicată de goluri în ultimele partide: „Nu cred că avem cel mai bun atac. Avem jucători de calitate, suntem capabili să înscriem, să punem probleme adversarului. O echipă care vrea să ajungă departe trebuie să aibă un potențial ofensiv bun (…) Indiferent că e vorba de România sau de altă echipe, obiectivul e să marcăm cât mai repede posibil”, a arătat Didier Deschamps.

România nu e o echipă ultradefensivă. Apărarea sa are o calitate ridicată, iar echipa poate lansa contraatacuri periculoase și are un apetit ofensiv foarte mare. Are capacitatea de a amăgi. Popa, Stanciu și Stancu sunt jucători de nivel înalt. Echipa se apără foarte bine și am remarcat o disciplină tactică foarte bună”, a mai spus Deschamps.

Citeşte şi EURO 2016. România este penultima, ca valoare. Topul în care depăşim doar Ungaria

Deschamps a vorbit și despre presiunea existentă înaintea meciului de vineri: „Fiecare jucător are o reacție individuală la presiune, iar lucrul cel mai important este să abordăm primul meci cu încredere. Acest stres e indispensabil pentru un jucător de nivel înalt, dar până la urmă totul depinde de ce va face și România pe teren. Aș prefera să punem probleme adversarului, dar dacă acesta ne va obliga să ne apărăm acceptăm acest lucru. Când joci cu Spania știi că te va domina. Trebuie să menținem un echilibru, pentru că posesia mingii nu decide rezultatul. Prefer verticalizarea, decât posesia mingii. Prefer să accelerăm și să arătăm forță de pătrundere„.


loading...