ROMANIA – GRECIA. L-a scos din minţi pe Klopp, dar ne va arbitra la baraj. Vezi cine ne fluieră cu elenii

FIFA a comunicat numele tuturor oficialilor delegaţi la cele două jocuri pe care echipa noastră naţională le va disputa contra reprezentativei Greciei, în cadrul barajului de calificare la turneul final al CM 2014. Meciurile România - Grecia se vor juca pe 15 şi 19 noiembrie.

07 nov. 2013, 09:49
ROMANIA – GRECIA. L-a scos din minţi pe Klopp, dar ne va arbitra la baraj. Vezi cine ne fluieră cu elenii

Partida-tur Grecia – România, programată pe stadionul „Georgios Karaiskakis” din Pireu vineri, 15 noiembrie, de la ora 21.45, va fi condusă de o brigadă de arbitri din Portugalia, care va fi condusă de Pedro Proenca, un lusitan în vârstă de 43 de ani, de profesie manager financiar, căruia îi place să schieze, să citească şi să scrie poveşti. În urmă cu doi ani el a fost victima unui atac josnic, un necunoscut lovindu-l cu capul în gură în plin centrul Lisabonei, scoţându-i doi dinţi şi umplându-i faţa de sânge.

În această toamnă, Proenca i-a provocat o reacţie necontrolată antrenorului Jurgen Klopp, la meciul de Liga Campionilor dintre Napoli şi Borussia Dortmund (scor 2-1), tehnicianul nemţilor vărsându-şi furia asupra arbitrului de rezervă. Lui Proenca i s-a reproşat că i-a permis prea târziu fundaşului Subotici să revină în teren, după ce a primit îngrijiri medicale.

Pedro Proenca a arbitrat-o pe Steaua în acest sezon, în returul cu Legia Varşovia, din play-off-ul Ligii Europa, scor 2-2. De asemenea, el a condus şi un joc al naţionalei României, în preliminariile Euro 2012, pierdut de tricolori la Paris, 0-2 cu Franţa, pe 9 octombrie 2010.

Jocul retur, de pe Arena Naţională programat pe 19 noiembri, de la ora 21.00, a fost încredinţat unei brigăzi din Serbia, care-l va avea la centru pe Milorad Mazic, care a condus miercuri seara disputa FC Barcelona – AC Milan (scor 2-1), din Liga Campionilor. Naţionala României a arbitrat-o în amicalul cu Trinidad-Tobago, din 4 iunie 2013 (scor 4-0), dar şi în actualele preliminarii ale CM 2014, când tricolorii au câştigat cu 2-0 în Estonia, pe 7 septembrie 2012.De asemenea, Mazic a mai arbitrat amicalele Turcia – România 2-0 (11 august 2010) şi România – Israel 0-2 (3 martie 2010).

Citeşte şi Scandal uriaş înainte de barajul ROMANIA – GRECIA. În grupa tricolorilor s-au făcut blaturi!