ROMANIA-GRECIA: „Vreau să văd sânge”

ROMANIA-GRECIA se va juca marţi seară pe Arena Naţională din Bucureşti. ROMÂNIATV.NET va transmite LIVE meciul de la barajul CM 2014.

18 nov. 2013, 21:55
ROMANIA-GRECIA: „Vreau să văd sânge”

ROMANIA-GRECIA. Antrenorul Rapidului, Viorel Moldovan, a fost în platoul Dolce Sport, cu 24 de ore inaintea crucialului meci dintre Romania si Grecia, mansa retur a barajului pentru CM 2014. „Cred ca abordarea jocului din tur a fost modesta. Nu trebuie sa ne ascundem, dar fiecare se gandeste la o asemenea dubla din perspectiva lui. Eu as fi incercat sa ma calific inca de la Atena, sa fiu mai agresiv. Daca nu esti obisnuit cu presiunea, mai bine te lasi.

Vad o lipsa de personalitate vizavi de comportamentul jucatorilor. Nu am vazut nationala sa fie agresiva, sa impinga jocul. Asta vreau sa vad maine, sange. Vreau sa vad ca sunt in vana maxima, trebuie sa muste din adversar.

Maxim nu are voie sa lipseasca din primul 11. Ar trebui sa i se dea libertate si la echipa nationala. Ai nevoie de un asemenea jucator. Nu cred ca Piturca va improviza cu Gardos la mijloc. Sunt convins ca va juca Hoban. Arbitrul, daca te vede fraier te ciupeste si el. La faza primului gol am iesit foarte greu din aparare”.

ROMANIA-GRECIA. Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, vineri seară, cu scorul de 3-1 (2-1), de selecţionata similară a Greciei, în meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contând pentru barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014. Pentru România a marcat Stancu ’19, iar pentru Grecia au înscris Mitroglou ’14, ’66 şi Salpingidis ’20.

Meciul retur va avea loc, marţi, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti. Pentru a fi sigură de calificarea la CM, România are nevoie de o victorie cu scorul de 2-0 sau la o diferenţă de trei goluri. În cazul în care România va câştiga cu scorul de 3-1, meciul va intra în prelungiri, iar dacă scorul se menţine şi după 30 de minute, se va trece la executarea loviturilor de departajare.

ROMANIA-GRECIA: După ce românii au contestat delegarea lui Pedro Proenca de la meciul tur, pe motiv că portughezul este bun prieten cu Fernando Santos, conaţionalul său de pe banca Greciei, acum a venit rândul elenilor să conteste arbitrajul.

Grecii consideră că arbitrul sârb Milorad Mazic nu ar fi trebuit delegate la meciul România-Grecia, ca urmare a apropierii dintre sârbi şi poporul român.

„Românii au mârâit inaintea meciului tur că arbitrul Pedro Proenca a fost delegat să conducă meciul de pe Karaiskaki, pe motiv că este portughez ca şi antrenorul nostru. Oricum, îmi imaginez că suntem de acord că greşelile de arbitraj nu au influenţat rezultatul de vineri. N-am auzit ca românii să se plângă de această delegare. Poate pentru că îl cunosc foarte bine! vedeţi, este arbitrul care a fluierat naţionala României mai mult ca oricine în ultimii 3-4 ani! Acum va fi a cincea oară! În schimb, Grecia nu a evoluat niciodată cu Mazic!”, a scris cotidianul grec Gazzetta.

ROMANIA-GRECIA, rampă de lansare pentru arbitrul sârb

Arbitrul Milorad Mazici care va fluiera diseara meciul Romania – Grecia va face tot ce ii sta in puteri pentru a nu lua decizii gresite. Acest meci este extrem de important pentru viitorul sau, fiind practic examenul pentru a ajunge pe lista pentru Campionatul Mondial.Mazici este protejatul lui Pierluigi Collina, care este membru al Comisiei de Arbitri UEFA. 
“E luat sub aripa celebrului italian Pierluigi Collina. A fost promovat fortat in ultimii doi ani si, din ce stim noi, la Bucuresti da examenul pentru a fi pe lista de arbitri la CM! In 2011, fluiera meciuri obscure din liga sarba, apoi a avansat brusc de la Liga Europa la Liga Campionilor. A oficiat la Barça – Milan, unde a iesit taraboi, a dat 11 m la simularea lui Neymar. Acum, e la un play-off. Cinci ani a avut interzis la derby-ul Steaua Rosie – Partizan! “Vicele” federatiei, Tole Karadzici, era fost sef la Partizan, iar “Crvena Zvezda” l-a recuzat pe Mazici, apropiat de Tole. Abia acum a putut “fluiera” la “clasicul” din Serbia, la inceputul lunii, cand a intrerupt jocul din cauza fanilor, care au dat foc arenei Maracana”, povesteste jurnalistul Veljko Nestorovici de la ziarul Alo, din Belgrad, intr-un interviu acordat pentru Libertatea.

Întrebat dacă îl cunoaşte pe arbitrul Pedro Proenca, ce părere are despre el şi când a vorbit ultima oară cu el, selecţionerul portughez al Greciei, Fernando Santos, a răspuns: „În al doilea minut am avut şi cartonaş roşu. Nu comentez niciodată ce fac arbitrii în timpul unui meci. Sper ca arbitrii să-şi facă treaba cum trebuie. Ultima oară am vorbit acum şapte-opt ani, pentru că trăiesc în Grecia de atunci. La ultimul Campionat European a arbitrat el, la fel şi finala Ligii Campionilor. E cel mai bun arbitru”.

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, vineri seară, cu scorul de 3-1 (2-1), de selecţionata similară a Greciei, în meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contând pentru barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014. Pentru România a marcat Stancu ’19, iar pentru Grecia au înscris Mitroglou ’14, ’66 şi Salpingidis ’20. Meciul retur va avea loc, marţi, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti. Pentru a fi sigură de calificarea la CM, România are nevoie de o victorie cu scorul de 2-0 sau la o diferenţă de trei goluri. În cazul în care România va câştiga cu scorul de 3-1, meciul va intra în prelungiri, iar dacă scorul se menţine şi după 30 de minute, se va trece la executarea loviturilor de departajare.

ROMANIA-GRECIA. Biletele pentru cel mai important meci al echipei naţionale, care va începe de la ora 21:00, pe Arena Naţională au fost vândute, dar pe diverse site-uri bişniţarii au scos pe piaţa „neagră” o ofertă „last minute”. Preţurile pentru România – Grecia sunt de până de trei ori mai mari decât preţul iniţial al tichetelor.

Trei bilete la tribuna II, categoria II, care au costat 50 de lei fiecare se vând acum pe diverse site-uri precum okazii.ro cu 320 de lei. De asemenea, un alt anunţ pe acelaşi site vinde biletul de la tribuna II inel 1 cu 200 de lei. La un calcul sumar bişniţarii vând cu un preţ de până de trei ori mai mare decât cel iniţial. Însă, putem găsi şi „oferte” avantajoase. „Vând 2 bilete zona VIP a Stadionului National la meciul Romania vs. Grecia. Pretul: 250 lei/bilet (pretul iniţial al biletului a fost de 400 lei)”.

La o căutare sumară pe site-ul okazii.ro pe cuvintele cheie „România-Grecia” găsim peste 50 de anunţuri cu vânzări de bilete la cel mai important meci al naţionalei din ultimii ani.

De asemenea, şi în jurul stadionului se mai pot găsi bilete, dar nu la casele oficiale. Preţul la negru al biletului pentru un loc la tribuna 1 este aproape dublu față de cel oficial.

ROMANIA – GRECIA ANTENA 1 LIVE: Mesajul lui Hagi 

ROMANIA-GRECIA. Sunt suporterul numărul unu al echipei naționale de fotbal a României și sper să ne calificăm la Campionatul Mondial din Brazilia, în urma meciului de azi cu Grecia, a declarat, marți, fostul internațional Gheorghe Hagi. Gândul meu este să merg la stadion să văd echipa României care să câștige. Sunt suporterul numărul unu și sper să ne calificăm. Mergem să ne calificăm, să marcăm două goluri” , a spus Hagi.  Hagi a apreciat că jucătorii români trebuie să aducă multe baloane în apropierea careului de 16 metri al echipei adverse, pentru a crea ocazii de gol la poarta Greciei. Fostul ”decar” al naționalei a recunoscut că are emoții, fiind vorba de un meci foarte important pentru naționala de fotbal a României.

„Este un meci important. Am emoții ca orice suporter, ca orice român. E un meci de calificare la un campionat mondial, deci trebuie tratat ca atare. Trebuie să-i susținem până la capăt. Este o echipă cu o structură care ar aduce în față anumiți jucători, jucători care au jucat în echipa națională, care au contact cu echipa națională. Nu contează cine este. Ei vor juca pentru echipă. Chiar dacă lipsește unul sau altul dintre jucători, important este să găsești soluții și cred că există. Mă gândesc la calificare și atât.

Cred că atacanții vor marca gol din acțiune sau din lovitură liberă. Atacanții noștri au execuție, cu fața spre poartă. Important este să le aducem multe mingii acolo în față. Chiricheș e fundaș, trebuie să aibă grijă acolo în spate. Nu știu dacă va produce ceva în atac. El trebuie să-și facă treaba acolo în apărare bine de tot. Atacanții să se gândească la gol să marcheze. Să sperăm că o să joace, iar dacă joacă să o facă foarte bine, să creeze superioritate numerică, să dea pase, să dea viteză jocului. Fiecare jucător trebuie să-și exploateze calitățile pe care le are”, a arătat Gheorghe Hagi.

Acesta consideră că echipa României trebuie să pună presiune asupra adversarului și să-l facă să greșească, ca să primească gol.

„Trebuie să-i impresionăm foarte tare, ca să greșească. Trebuie să aducem cât mai multe mingii aproape de 16 metri. Acolo cu greșeli și cu intervenții foarte bune ale noastre se face diferența”, a declarat fostul mare internațional