România ignoră avertismentele Rusiei. Încă cinci elicoptere ucrainene ajung la Braşov pentru lucrări de mentenanţă

Rusia a avertizat, duminică, ţările vecine cu Ucraina cu privire la primirea avioanelor de luptă ale Kievului care vor fi apoi folosite împotriva ruşilor, acuzând România că a autorizat acest lucru.

08 mart. 2022, 17:30
România ignoră avertismentele Rusiei. Încă cinci elicoptere ucrainene ajung la Braşov pentru lucrări de mentenanţă

Autorităţile din România par a nu fi fost impresionate de avertismentele venite din partea Kremlinului, deşi acestea se refereau la aeronave de război, iar în acest caz ar fi vorba despre elicoptere pentru misiuni civile, fără armament la bord.

“Ştim sigur că avioane ucrainene de luptă au zburat în România şi în alte ţări învecinate. Folosirea reţelei de aerodromuri din aceste ţări ca bază pentru avioanele militare ucrainene şi folosirea ulterioară a acestora împotriva forţelor armate ale Rusiei se poate considera o implicare a acestor ţări într-un conflict armat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konachenkov.

Încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile şi fără armament la bord sunt în deplasare către judeţul Braşov pentru operaţiuni planificate de mentenanţă, a informat, marţi, Ministerul Apărării Naţionale.

Citeşte şi: Ruşii încep să fugă din ţară, de frica încorporării şi a consecinţelor economice ale răsboiului cu Ucraina: „Am auzit că va fi impusă legea marţială şi graniţele vor fi închise”

Potrivit unui comunicat al MApN, redat de Agerpres, în total 14 elicoptere au primit din partea autorităţilor române aprobări de survol pentru deplasarea către Airbus Helicopters România, pentru mentenanţă.

„Ca urmare a primirii aprobărilor diplomatice de survol din partea autorităţilor române, încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile şi fără armament la bord se află, la acest moment, în deplasare către judeţul Braşov, pentru operaţiuni de mentenanţă planificate la Airbus Helicopters România. Şi pentru aceste aeronave au fost depuse, conform reglementărilor aeriene naţionale, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil. În total, au fost acordate aprobări diplomatice de survol pentru deplasarea către Airbus Helicopters România pentru 14 elicoptere, restul aparatelor de zbor urmând a sosi în perioada imediat următoare”, a precizat MApN.

Primele patru elicoptere au ajuns în România marţi în jurul prânzului.

Citeşte şi: Declaraţie de cinism din partea NATO, care permite atrocităţile din Ucraina. „Trebuie să ne asigurăm că războiul nu se răspândeşte dincolo de acele graniţe”