România, în faţa unui PERICOL IMENS. Ţine de securitate naţională. ANUNŢ de ULTIMĂ ORĂ

România este pe cale să intre într-un colaps energetic. Totul pornește de la minele țării!

08 feb. 2019, 15:25
România, în faţa unui PERICOL IMENS. Ţine de securitate naţională. ANUNŢ de ULTIMĂ ORĂ

Următoarele facturi de energie electrică ale românilor ar putea veni cu 30% mai scumpe. Motivul principal este greva care a avut loc la Complexul Energetic Oltenia. Angajații au refuzat să mai dea cărbune la termocentrale, iar acest fapt a cauzat ca producția de curent să scadă și să ajungă în punctul în care să nu mai facă față cererii de electricitate. Acest minus ar fi trebuit completat cu energia produsă de termocentralele din Hunedoara, dar și acestea funcționează la cota de avarie deoarece statul român este pe cale să închidă toate minele din Valea Jiului.

RADET majorează tarifele pentru energie

România nu are de ales decât să importe electricitate. Toate aceste evenimente vor conduce la facturi mai mari de electricitate. Energeticienii atrag atenția asupra faptului că nu putem importa mai mult de 2000 MW, ceea ce ar produce un adevărat colaps energetic în cazul unei noi greve.

În sistemul energetic este obligatoriu ca electricitatea produsă să fie egală cu cea consumată, altfel se produce un colaps prin fenomenul numit „blackout”. Acest echilibru poate fi asigurat doar prin intermediul termocentralelor, cărbunele fiind elementul esențial în funcționarea întregului sistem energetic.

România va deveni din exportator energetic, un importator net.