România, în topul ţărilor în care populaţia va scădea dramatic. Rezultatele îngrijorătoare ale unui studiu Financial Times

România se numără printre țările europene care se confruntă cu un puternic declin demografic, iar un studiu publicat de Financial Times arată că populația țării noastre va scădea cu aproape trei milioane de oameni în următorii 30 de ani.

18 ian. 2020, 19:22
România, în topul ţărilor în care populaţia va scădea dramatic. Rezultatele îngrijorătoare ale unui studiu Financial Times

Cu cea mai gravă situație urmează să se confrunte Bulgaria, care conduce topul țărilor cu declin dramatic al populației. Deși are în prezent 6,9 milioane de locuitori, venii de la sud ar putea înregistra un declin demografic de 22,5 la sută, ajungând să aibă o populație de 5,4 milioane de persoane în 2050.

La polul opus se află Italia, unde natalitatea s-a prăbușit în ultimii ani, iar fenomenul îmbătrânirii populației a luat amploare. Potrivit studiului citat de Financial Times, populația Italiei ar putea scădea de la 60,5 milioane de locuitori în 2020 la 54,4 milioane de persoane în 2050. Astfel, este estimat un declin demografic de 10,1 la sută a populației.

România se află pe locul 11 în topul 20 al țărilor cu populație în scădere. La cei 19,2 milioane oameni care trăiesc în prezent în țara noastră este estimat un declin demografic de 15,5 la sută, România ajungând să aibă o populație de 16,3 milioane de locuitori în 2050, potrivit studiului Financial Times.