România învinge pandemia. Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu coronavirus

România invinge pandemia. Astăzi, la ora 13.00, numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2, a anunţat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei de vaccinare în România.

20 feb. 2021, 14:18
România învinge pandemia. Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu coronavirus
România învinge pandemia. Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu coronavirus

România invinge pandemia. Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu coronavirus. Potrivit Centrului Naţional de Vaccinare anti-COVID-19 în România, sâmbătă la ora 13.00 numărul persoanelor vaccinate împotriva infectării cu noul coronavirus era de 783.505 persoane, în timp de numărul infectaţilor cu SARS-COV 2 de la începutul pandemiei până în prezent era la ora 13 de 777. 276.

„Este o zi importantă pentru România. Astăzi, la ora 13.00, numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ritmul în care se derulează campania de vaccinare până la acest moment ne confirmă atingerea obiectivului dorit, acela de a imuniza populația într-un timp cât mai scurt.
Le mulțumesc tuturor pentru opțiunea de a se vaccina și, în egală măsură, celor care depun un efort considerabil pentru ca procesul de vaccinare să se desfășoare cu eficiență, într-un mediu favorabil și sigur!
Doar împreună învingem pandemia, doar împreună vom reuși să ne bucurăm de o viața normală, alături de cei dragi!”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 20 februarie. Numărul persoanelor vaccinate îl depăşeşte pe cel al persoanelor infectate

România invinge pandemia. Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu coronavirus

Bilanţ coronavirus 20 februarie. Până astăzi, 20 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 777.276 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 722.484 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.721 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeşte şi: Când începe vaccinarea anti-COVID a populaţiei din etapa a III-a. Medicul Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 628 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.042. Dintre acestea, 963 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.861.921 de teste RT-PCR și 245.783 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 24.020 de teste RT-PCR (13.604 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.416 la cerere) și 7.462 teste rapide antigenice.

Citeşte şi:  Tulpina britanică se răspândeşte în România

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 6.388 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 20 februarie a.c.

Pe teritoriul României, 39.097 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.177 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 58.670 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 127 de persoane.


loading...