România învinge SUA la baseball: 6-4, în revanşa Jackie Robinson Trophy

Miercuri, 5 iulie, pe Stadionul Tei din Bucuresti, nationala Romaniei de baseball a invins, cu 6-4, selectionata militarilor americani stationata in tara noastra, in cadrul Baseball Festival. Au participat si fosti jucatori din liga profesionista americana (MLB), Sharon Robinson – fiica celebrului Jackie Robinson, dar si ministrul tineretului si sportului si alti invitati.

06 iul. 2017, 10:06

Evenimentul a fost parte din Proiectul Jackie Robinson, o initiativa romano-americana de promovare a valorilor sportului in Romania. La eveniment au participat peste 1500 de spectatori – o cifra impresionanta pentru o actiune legata de promovarea unui sport nou, ca baseball-ul.

Momentul culminant al evenimentului a fost reprezentat de meciul revansa dintre selectionata soldatilor americani din baza de la Mihail Kogalniceanu si echipa nationala de baseball a Romaniei. Pe teren au intrat inclusiv LaTroy Hawkins, una dintre legendele din Liga Profesionista de Baseball din SUA. In afara de acesta, au mai fost prezenti si Marlon Anderson si Scott Erickson – alte vedete din MLB. Victoria selectionatei Romaniei nu a fost nici un moment in pericol – de altfel, si la Constanta, pe 15 aprilie, romanii castigasera, cu 7-2, in primul meci disputat intre aceste echipe.

Pe langa meciul revansa, au mai fost organizat un joc de baseball intre echipe de copii. De asemenea, vizitatorii festivalului au putut experimenta direct jocul de baseball, prin participarea la concursuri speciale de aruncari si de lovituri de baseball: Home Run Derby si the Fastest Pitch.

Nu in ultimul rand, participantii la sarbatoarea de miercuri s-au putut delecta si cu mancare de calitate, la festival fiind prezenti cativa dintre cei mai cunoscuti producatori de street-food din Bucuresti.

Printre organizatorii Baseball Festival s-au numarat Federatia Romana de Baseball si Softball, Ambasada Romaniei din SUA, Ambasada SUA in Romania, MTS si SNSPA. Agerpres a fost partenerul media al Federatiei Romane de Baseball si Softball.