România joacă în Cupa Davis în ziua de Paşte. Meci decisiv cu Marocul, la Cluj-Napoca

Echipa de Cupa Davis a României va întâlni selecţionata Marocului, într-o confruntare care va avea loc, la sfârşitul săptămânii, în turul al doilea al Grupei a II-a a Zonei Europa/Africa.

04 apr. 2018, 08:35
România joacă în Cupa Davis în ziua de Paşte. Meci decisiv cu Marocul, la Cluj-Napoca

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu, are la dispoziţie cei mai valoroşi jucători români ai momentului: Marius Copil, locul 84 ATP, Adrian Ungur, locul 500 ATP, Horia Tecău, locul 12 ATP la dublu, Florin Mergea, locul 79 ATP la dublu, şi Dragoş Dima, locul 451 ATP.

Întâlnirea se va desfăşura în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pe hard. „Mă bucur să vin din nou la Cluj. E o arenă foarte frumoasă. Chiar dacă în meciul cu Spania am pierdut ultima dată, sper ca de data asta să câştigăm, să avem o atmosferă frumoasă. Îmi place foarte mult suprafaţa, este rapidă. Cred că mă ajută pe mine foarte mult şi abia aştept să încep meciurile. Pentru mine e a 16-a oară, o fac cu mândrie de fiecare dată. E un sentiment aparte. când joci pentru ţara ta e cu totul şi cu totul altceva. Pentru mine se îndeplineşte de fiecare dată un vis„, a afirmat Marius Copil.  „Ştiu că e Paştele, dar asta nu ţine de noi. Sunt nişte date stabilite de ITF de mult timp. Că a picat acum cu Paştele nu e cea mai bună variantă pentru noi„, a mai spus spus Copil, care a fost completat de Florin Mergea. „Suntem din nou aici la Cluj, publicul a fost extraordinar de fiecare dată şi, chiar dacă e ziua de Paşte, sperăm că vor apărea. Pentru mine e o plăcere să vin din nou la Cluj. E a doua casă pentru mine şi am avut mereu partide bune aici„.
 
Din echipa Marocului vor face parte Lamine Ouahab, locul 572 ATP, Amine Ahouda, locul 699 ATP, Soufiane El Mesbahi, locul 1.529 ATP, Yasine Idmbarek şi Yassir Kilani, ultimii doi jucători fără clasament ATP.
 
Confruntarea se va desfăşura la 7-8 aprilie. Două meciuri de simplu vor avea loc sâmbătă, după sistemul cel mai bun din trei seturi, iar duminică vor fi trei partide, una de dublu şi două de simplu, după acelaşi sistem, cel mai bun din trei seturi.

O victorie în faţa Marocului ar propulsa echipa lui Gabi Trifu spre un duel în turul 3 programat între 15 şi 16 septembrie, împotriva câştigătoarei confruntării Polonia – Zimbabwe.