România, locul 2 în topul coeficenţilor UEFA. Cum arată clasamentul şi cine ne-a întrecut

România mai are două echipe în cupele europene, dintre cele patru prezente la start. Astfel, ţara noastră are un coeficient de 3,250, cu care se clasează pe locul 2 în ierarhia provizorie a acestui sezon.

17 aug. 2019, 14:12

Practic, în clasamentul coeficienţilor, România este la egalitate cu alte trei ţări, Cipru, Suedia şi Norvegia. O singură naţiune ne depăşeşte în ierarhia coeficienţilor pentru sezonul 2019-2020, Scoţia (3,625).

Cele mai multe puncte pentru coeficientul din acest sezon al României le-a adunat FCSB: 4,5. „Roş-albaştrii” au patru victorii, un egal şi un eşec în preliminarii, în condiţiile în care în faza preliminară se acordă un punct la coeficient pentru victorie şi o jumătate de punct pentru egal.

CFR Cluj a strâns patru puncte (trei victorii, două egaluri şi o înfrângere), Craiova 3,5 puncte (două succese, trei remize şi un eşec), iar Viitorul un punct (o victorie şi o înfrângere).

Cele mai puternice ligi din Europa, Anglia, Spania, Germania şi Italia, se află doar pe locurile 6-9 în condiţiile în care au avut însă implicată câte o singură echipă până acum în preliminarii.

România se află doar pe locul 30 în clasamentul din acest moment al coeficienţilor pentru ultimele cinci sezoane, cu 14,075, sub ţări precum Belarus, Kazahstan şi Azerbaidjan. Ţara noastră a depăşit Liechtenstein-ul (locul 31), în spatele căreia se afla la debutul sezonului.

Clasamentul coeficienţilor UEFA: