România, lovită de CANICULĂ. Vezi prognoza meteo pe următoarele trei zile

Meteorologii anunţă temperaturi caniculare pentru următoarele zile. Joi vremea se menţine foarte caldă, iar regiunile vestice se vor afla în continuare sub influenţa caniculei în orele amiezii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse vineri  între 25 de grade pe litoral şi 35 de grade în Câmpia de Vest, iar sâmbătă vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării.

19 iun. 2013, 14:13
România, lovită de CANICULĂ. Vezi prognoza meteo pe următoarele trei zile

Joi vremea se anunţă mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, iar regiunile vestice se vor afla în continuare sub influenţa caniculei în orele amiezii când şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic. Temperatura aerului, în scădere în partea de sud a ţării, va avea valori maxime ce vor porni de la 25 de grade în nordul Moldovei până la aproximativ 36 de grade în Câmpia de Vest. Soarele domină cerul, dar mai ales în partea a doua a zilei se înmulţesc norii ce aduc averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local la munte şi pe arii restrânse în centrul, vestul şi sud-vestul teritoriului. Vor fi condiţii de grindină.

Pe bucureşteni îi aşteaptă o vreme mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, deşi temperaturile mai scad putin. Maxima termică va fi de 31…32 de grade. Soarele străluceşte din plin, iar vântul îşi face puţin simţită prezenţa. Presiunea atmosferică variază uşor în jurul valorii de 755 mm Hg.

Se anunţă SECETĂ şi TEMPERATURI EXTREME în această vară. Vezi prognoza pentru următoarele TREI LUNI

Vineri, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, izolat caniculară după-amiaza în regiunile vestice, unde şi indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade pe litoral şi 35 de grade in Campia de Vest. Soarele stăpâneşte cerul dar lasă loc, mai ales în partea a doua a zilei, norilor ce vor aduce averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zona de munte şi pe arii restrânse în nord-vestul, vestul şi centrul ţării. Izolat vor fi condiţii de grindină.

Vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă şi vineri în Bucureşti, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade.

Sâmbătă, soarele ţine agenda zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării si pe parcursul zilei de sambata. Norii îşi fac aparitia din când în când în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte unde, mai ales după-amiaza, local vor aduce ploi, cu tunete, fulgere şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Este posibil să cadă grindină. În celelalte zone soarele stăpâneşte cerul şi nici vorbă de ploaie. Amiaza vine cu temperaturi de la 27 de grade în estul Transilvaniei până la 34 de grade în zonele de câmpie din sudul şi sud-vestul teritoriului.

Dacă sâmbătă vă aflaţi în Capitală, vă puteţi planifica o ieşire în aer liber, pentru că vremea rămâne călduroasă şi insorită. Vântul nu se simte, iar mercurul se avântă în termometre, la umbra, spre 33 de grade.

Şi duminică vremea rămâne în continuare călduroasă în cea mai mare parte a ţării, pentru ca la începutul săptămânii temperaturile să rămână foarte ridicate în sudul şi în sud-estul ţării, în timp ce în celelate zone se mai răcoreşte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 28 şi 34 de grade. Aerul ceva mai rece ce pătrunde încă de sâmbătă în regiunile intracarpatice determină apariţia fenomenelor specifice instabilităţii atmosferice, adică averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Spre mijlocul săptămânii acestea se extind în majoritatea zonelor ţării noastre.