România, lovită de un cutremur de 8 grade pe scara Richter, de Crăciun? Şapte cutremure au avut loc în ultimele 48 de ore

Un cutremur de opt grade pe scara Richter s-ar putea produce chiar de Crăciun, atrag atenția niște teoreticieni de la Global Earthquake Forecaster Ditrianum. Iar estimările lor determină tot mai multe persoane să se gândească că previziunile lor vor deveni realitate, mai ales că în ultimele ore, în România, au avut loc șapte cutremure.

07 dec. 2018, 16:41
România, lovită de un cutremur de 8 grade pe scara Richter, de Crăciun? Şapte cutremure au avut loc în ultimele 48 de ore

Astfel, conform specialiștilor de la Global Earthquake Forecaster, cutremurul major se va produce când planetele Mercur, Pământ, Marte, Jupiter şi Venus se vor alinia, scrie a1.ro. Ba mai mult, cercetătorul Frank Hoogerbeets a ajuns la concluzia că fenomenul va apea loc pe data de 21 decembrie şi estimează că magnitudinea cutremurului ar ajunge până la 8 grade pe scara Richter, relatează express.co.uk.

Citeşte şi Trei cutremure succesive în zona seismică Vrancea

Şapte cutremure au avut loc în România, în doar 48 de ore. Ieri, în zona seismică Vrancea s-au produs trei seisme, cel mai puternic având magnitudinea de 3,6 pe scara Richter.

Două noi cutremure s-au produs, joi seară, în zona seismică Vrancea. Unul a fost înregistrat la ora 21.32, în judeţul Buzău, şi a avut magnitudinea de 2,7 grade, iar cel de-al doilea, cu magnitudine de 2,9 grade, s-a produs în judeţul Buzău, după mai puţin de o jumătate de oră.

Un alt cutremur, cu magnitudinea 3,6 grade pe scara Richter, a avut loc, joi după-amiază, în judeţul Buzău, la o adâncime de 119 kilometri. Seismul a fost înregistrat la ora 16.56.