ROMÂNIA MISTICĂ. Râpa Diavolului, leagănul duhurilor necurate

Oriunde mergi în România vei descoperi o mulţime de legende şi de locuri pline de mister. Născociri sau nu, miturile se transmit de la o generaţie la alta şi sunt mereu la fel de interesante. RTV.NET vă propune un serial în care vă prezintă cele mai bizare locuri din România şi poveştile lor.

15 dec. 2012, 20:04

Într-un sătuc din Prahova, Poiana Trestiei, orice localnic ştie legenda care se leagă de Râpa Diavolului. Unii spun că pe aici bântuie tot felul de duhuri necurate, alţii cred că locul ascunde o comoară blestemată, iar pasionaţii de teorii privind existenţa extratereştrilor sunt convinşi că zona este o poartă interdimensională.

Duhurile rele despre care se crede că sălăşluiesc în Râpa Diavolului s-ar fi aciuat în zonă încă din vremea dacilor. Asta pentru că pe atunci preoţii făceau aici ritualuri în care invocau spiritele şi forţele naturii pentru ghidare şi protecţie. Astfel, printre spiritele care au răspuns chemării şi-au făcut loc şi duhuri necurate, care au refuzat să mai plece şi au rămas să bântuie zona, speriindu-i pe cei care se încumetă să le încalce teritoriul.

Alţii spun că acele duhuri necurate se află în zonă pentru a proteja o comoară îngropată de haiduci, care au aruncat asupra ei un blestem, pentru a nu fi găsită. Legenda spune că blestemul comorii spune că doar acela care va avea curaj să doarmă în zonă sub cerul liber s-ar putea dovedi vrednic de a primi, în vis, instrucţiuni care îl vor duce la comoară. Se pare însă că nimeni nu a fost pe placul duhurilor, pentru că majoritatea celor care au încercat să găsească tezaurul au avut de suferit.

CITEŞTE ŞI: Enigmele Bucegilor: de la „Gura de Rai”, la tunelurile secrete

În anumite nopţi din an, spun oamenii, deasupra Râpei Diavolului se pot vedea flăcări albastre, care ar indica unde se află comoara. Mulţi au încercat să o desocopere, însă niciunul dintre ei nu a sfârşit bine. Unii şi-au pierdut minţile, alţii s-au rătăcit în drumul lor spre mult râvnitul tezaur şi au fost găsiţi rătăcind aiurea, sfâşiaţi şi cu privirea pierdută.

Duhurile din Râpa Diavolului au, se pare, o putere foarte mare, nici preoţii nereuşind să le alunge. Legendele locului vorbesc chiar şi despre trei preoţi care au vrut să facă o slujbă de sfinţire a locului, însă spiritele s-au dovedit mai puternice decât orice rugăciune. La scurt timp după ritualul de exorcizare, preoţii au plecat la casele lor. Nu a mai durat, însă, mult, până când şi-au pierdut minţile, asemenea căutătorilor de comori, reuşind, totuşi, să povestească despre creaturile ciudate şi înfricoşătoare care i-au urmărit.

Poveştile legate de duhurile care bântuie locul spun că acelora care au încercat să dezgroape comoara haiducilor li s-au arătat diavoli cu cap de bovină şi corp de om. De apariţii similare şi de experienţe înspăimântătoare au avut parte şi cei care, cu bună ştiinţă sau din întâmplare, au înnoptat cu cortul aproape de Râpa Diavolului. Aceştia au avut parte de experienţe înfiorătoare, auzind tot felul de foşnete şi zgomote ciudate în puterea nopţii, sau chiar trezindu-se în timp ce cortul li se zgâlţâia inexplicabil, fără ca prin preajmă să fie picior de om.

CITEŞTE ŞI: Pădurea Baciu, Triunghiul Bermudelor din România FOTO&VIDEO

Dacă cei care cred în legendele locului sunt convinşi că peste această zonă din judeţul Prahova domneşte Necuratul, pasionaţii de teorii despre civilizaţii extraterestre au altă versiune şi pun toate fenomenele de aici pe seama existenţei unei porţi între dimensiuni.

Legende sau nu, toate aceste poveşti despre Râpa Diavolului ar putea fi o mană cerească pentru localităţile din preajmă, cei pasionaţi de fenomene inexplicabile putând găsi oricând în zonă un pat cald şi un blid de mâncare, dacă vor să îşi încerce norocul şi să încerce să vadă pe propria piele dacă întâmplările sunt reale sau sunt simple mituri ale locului.

Alte articole din aceeaşi categorie:

Mănăstirea Chiajna, străjerul bizar al Bucureştiului GALERIE FOTO

Templul misterelor de la Şinca Veche