România – Muntenegru 34-35. Meci de infarct la Europeanul de handbal, tricolorele ratează semifinalele

România trebuia să bată Muntenegru și mâine pe Germania (16:30) pentru a se califica în Top 4. Muntenegru era favorită la casele de pariuri cu o cotă de 1.65 la victorie, în timp ce România a fost cotată cu 2.85.

15 nov. 2022, 20:18
România – Muntenegru 34-35. Meci de infarct la Europeanul de handbal, tricolorele ratează semifinalele

România – Muntenegru. România depindea doar de ea pentru a se califica în semifinalele lui EURO 2022. După ce duminică Franța a învins Muntenegru, 27-19, iar Spania și Țările de Jos au terminat la egalitate, 29-29, naționala pregătită de Florentin Pera putea ajunge în semifinale, dacă învingea în ultimele două partide, Muntenegru, respectiv Germania.

Din păcate, aţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, marţi, de reprezentativa Muntenegrului, scor 35-34 (18-18), în al doilea meci din grupa principală II şi ratează orice şansă la semifinale. Cristina Neagu a marcat 9 goluri, pentru un total de 296 la Europene.

 

Program complet al meciurilor de la CM Qatar 2022. Unde pot fi urmărite de români în direct la TV

Principalele marcatoare ale partidei au fost Neagu 9 goluri, Buceschi 5, Dindiligan 4, pentru România, respectiv Grbic 8 şi Radicevic 8, pentru Muntenegru.

În urma rezultatului, România, în pofida unui meci foarte bun, rămâne cu 2 puncte, iar Muntenegru, cu 6, obţine calificarea în semifinale.

În primul meci din grupa II, tricolorele au învins Spania, cu 28-27, iar în ultima dispută se vor confrunta, miercuri, cu Germania (ora 16.30).

Marţi seară se mai joacă în grupa II partida Franţa – Germania, iar în cazul unei victorii, campioana olimpică Franţa (6 puncte) merge în semifinalele Campionatului European.

 

Miercuri, în ultima zi a partidelor din grupele principale, se vor mai juca Olanda – Muntenegru şi Franţa – Spania.

România s-a calificat în grupa II, după următoarele rezultate în grupa C preliminară: 28-29 cu Olanda, 21-35 cu Franţa şi 31-23 cu Macedonia de Nord.

În semifinale se califică primele două clasate în grupele principale, care vor juca încrucişat, în 18 noiembrie. Finalele pentru medalii vor avea loc în 20 noiembrie.

Campioana europeană din 2022 se va califica automat la Jocurile Olimpice din 2024, precum şi la Campionatul Mondial din 2023, la Mondiale urmând să se califice şi medaliatele europene cu argint şi bronz. CM de anul viitor va avea loc între 30 noiembrie – 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

Căpitanul tricolorelor, Cristina Neagu, a început competiţia europeană din postura de golgeter absolut, cu 264 de goluri de-a lungul ediţiilor la care a participat. După patru partide la actuala ediţie a CE, Neagu a ajuns la 296 goluri.

Înaintea plecării spre Macedonia de Nord, căpitanul naţionalei spunea că este ”probabil” ultimul Campionat European din carieră, al optulea, după ce debutul său a avut loc în 2008, la ediţia din aceeaşi ţară.

Naţionala României participă pentru a 14-a oară la turneul final al CE. La ediţia din 2020, România a ocupat locul 12, cea mai slabă clasare din istoria participărilor sale. Cel mai bun rezultat a fost obţinut la ediţia din 2010 – medalia de bronz.

Titlul european este deţinut de Norvegia, care l-a cucerit pentru a opta oară la ediţia din 2020.

Campioană Europeană în 2012, an în care a obținut și argintul olimpic la Londra, Muntenegru este antrenată de două foste mari jucătoare, Bojana Popovic și Maja Savic, câștigătoare de Liga Campionilor, împreună având 9 trofee. Au evoluat la Slagelse, Viborg și Buducnost.

România, victoria categorică în faţa Ungariei (3-0) la Billie Jean King Cup şi fără Simona Halep