România, debut modest în Liga Naţiunilor. Tricolorii au remizat acasă cu Muntenegru

Naţionala de fotbal a României a încheiat la egalitate cu Muntenegru, scor 0-0, primul meci jucat în Liga Naţiunilor. Partida s-a jucat la Ploieşti, fără spectatori. În celălalt meci al grupei, Serbia a câştigat cu 1-0 în Lituania.

07 sept. 2018, 07:27
România, debut modest în Liga Naţiunilor. Tricolorii au remizat acasă cu Muntenegru

ROMANIA-MUNTENEGRU 0-0. Prima ocazie a partidei a aparţinut formaţiei oaspete, chiar în minutul 1, când Mirko Ivanic a şutat puternic de la aproximativ 18 metri, însă Tătăruşanu a prins fără probleme. În minutul 7, Alexandru Chipciu a semnat prima ocazie a României. El a primit o pasă în banda dreaptă, a depăşit un adversar intrând în centru, dar mingea şutată de el de la 20 de metri a trecut peste poarta lui Danijel Petkovic. Jucătorii muntenegreni au solicitat o lovitură de la unsprezece metri un minut mai târziu la o intervenţie din spate a lui Săpunaru asupra lui Boljevic în careul „tricolorilor”, însă centralul slovac Ivan Kruzliak nu a dictat penalty.

Vlad Chiricheş a trimis cu capul pe lângă poarta Muntenegrului în minutul 21. Cinci minute mai târziu tot el a şutat cu latul pe lângă poartă dintr-o poziţie excelentă în urma unei pase de la Alexandru Maxim. Căpitanul naţionalei nu a încheiat însă repriza pe teren, el fiind înlocuit cu Mihai Bălaşa (minutul 31) în urma unei accidentări la piciorul stâng.

Pe finalul primei reprize, Mitriţă a primit o pasă de la Stanciu şi a şutat de la aproximativ 28 de metri, dar mingea a trecut razant peste poarta lui Danijel Petkovic.

După pauză, reprezentativa României a revenit în ofensivă, Keşeru ameninţând poarta adversă cu un şut de la 6 metri la colţul scurt, respins cu dificultate de Petkovic. Au trecut apoi pe rând pe lângă deschiderea scorului Chipciu (59), Keşeru (64) şi Stanciu (69).

Oaspeţii au cerut din nou penalty în minutul 59 când atacantul Stefan Mugosa s-a prăbuşit în careul „tricolorilor” acuzând o lovitură în figură din partea lui Săpunaru, însă şi de această dată arbitrul a lăsat jocul să continue.

În minutul 72, Claudiu Keşeru l-a pus într-o poziţie favorabilă pe Mihai Pintilii, însă acesta a încearcat un lob dejucat uşor de Petkovic.

Selecţionata Muntenegrului a rămas în zece jucători din minutul 77. Atacantul Stefan Mugosa a intrat imprudent la o minge şi l-a faultat pe Mihai Bălaşa, centralul slovac arătându-i cel de-al doilea cartonaş galben şi automat pe cel roşu.

Constantin Budescu, intrat în locul lui Alexandru Mitriţă în repriza secundă, a încearcat şi el un lob de la mijlocul terenului, însă mingea a trecut pe lângă poartă (minutul 80). În prelungirile partidei, Paul Anton şi-a trecut la rândul lui o ocazie în cont, şutul său de la 16 metri trecând peste poarta muntenegrenilor.

Partida de pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, prima pentru România în Liga Naţiunilor, s-a disputat fără spectatori ca urmare a unei sancţiuni dictate de UEFA împotriva Federaţiei Române de Fotbal.

În cealaltă partidă a Grupei a 4-a, Seria C, a Ligii Naţiunilor, Serbia a câştigat cu 1-0 în deplasare cu Lituania. După prima etapă, clasamentul grupei este următorul: 1. Serbia – 3 puncte, 2. Muntenegru 1 punct, 3. România – 1 punct, 4. Lituania – 0 puncte.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90 Finalul partidei de la Ploieşti, România-Muntenegru 0-0.

Min. 80 Tricolorii evoluează în superioritate numerică, după eliminarea lui Mugosa, acum 5 minute, dar jocul nostru este unul anost, Budescu îşi încearcă şansa şi trage de la distanţă, dar mingea trece la 7-8 metri de poartă.

Min. 73 Ultima schimbare la tricolori, Paul Anton i-a luat locul lui Pintilii.

Min. 68 A doua înlocuire în formaţia noastră, a intrat Budescu, în locul lui Mitriţă.

Min. 46 Start în repriza secundă.

Min. 45+1 Finalul primei reprize.

Min. 38 Şut prin surprindere al lui Mitriţă, dar mingea trece puţin peste vinclul din dreapta al porţii oaspeţilor.

Min. 31 Prima schimbare în formaţia noastră, în locul lui Chiricheş a intrat Mihai Bălaşa.

Min. 20 Prima mare ocazie a meciului, vine la poarta Muntenegrului, în urma unui corner. Vlad Chiricheş a şutat incredibil, pe lângă poartă, din poziţie ideală. Portarul oaspeţilor era bătut.

Min. 7 Şut al lui Chipciu, dar mingea trece la 3-4 metri de poarta oaspeţilor.

Min. 1 A început meciul de la Ploieşti.

Echipele de start:

România: Tătarușanu – Benzar, Săpunaru, Chircheș, Bancu – Pintilii, Stanciu – Chipciu, Maxim, Mitriță – Keșeru
Rezerve: Pantilimon, Niță, Toșca, Manea, Bălașa, Rotariu, Budescu, Anton, Drăguș, Stoian, Țucudean, Baluță

Muntenegru: Petkovic – Stojkovic, Savic, Simic, Tomasevic – Scekic, Vukcevic – Ivanic, Boljevic, Jovovic – Mugosa
Rezerve: Mijatovic, Ljuljanovic, Kopitovic, Kosovic, Hocko, Jankovic, Beciraj, Savicevic, Haksabanovic, Radunovic, Zoric

Acesta e al patrulea meci direct dintre România și Muntenegru. Primul duel a fost un amical disputat în 2008 și câștigat cu 4-0 de echipa antrenată pe atunci de Victor Pițurcă. Cele două naţionale s-au întâlnit însă şi în preliminariile CM 2018, când muntenegrenii au făcut egal la Bucureşti şi ne-au învins acasă.

Pentru meciul cu Muntenegru, Răzvan Marin este suspendat, iar Eric Bicfalvi, ușor accidentat, are șanse aproape nule să joace. „Bicfalvi a simțit niște dureri și cel mai probabil nu-l vom forța pentru meciul de mâine. Nu vrem să i se agraveze problema, mai ales că vrem să-l recuperăm pentru meciul cu Serbia”, a spus Cosmin Contra.

Programul meciurilor din grupa României:

7 septembrie: România – Muntenegru (stadion „Ilie Oană”, Ploiești), Lituania – Serbia (ora 21:45)
10 septembrie: Serbia – România, Muntenegru – Lituania (ora 21:45)
11 octombrie: Lituania – România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)
14 octombrie: România – Serbia (Arena Națională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)
17 noiembrie: Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45)
20 noiembrie: Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45)


loading...