România nu mai are nevoie de gaze ruseşti în această iarnă. Cu ce ne vom încălzi

România nu mai are nevoie de gaze ruseşti la iarnă, oricât de grea ar fi. Autorităţile spun că România şi-a făcut rezerve peste nivelul necesar, iar consumul a scăzut sensibil şi poate fi acoperit din producţia românească de gaze.

25 iul. 2014, 10:25
România nu mai are nevoie de gaze ruseşti în această iarnă. Cu ce ne vom încălzi

Situaţia aprovizionării cu gaze în ţara noastră este mult mai bună ca anul trecut, explicaţia fiind aceea a unui consum mai mic, scrie economica.net. Mai exact, Ioan Niculae şi-a închis combinatele de îngrăşăminte, mari consumatori de gaze naturale, astfel încât avem în prezent un surplus de producţie.

Citeşte şi E.ON Energie România a modificat modelul facturilor la gaze naturale şi la energie electrică, din iulie

Surplusul de gaze a fost suficient şi pentru umplerea depozitelor pentru la iarnă. Astfel, România are pentru la iarnă peste 2 miliarde de metri cub de gaze, comparativ cu 1,6 miliarde de metri cubi cât avea în anii precedenţi.

Citeşte şi Petrom anunţă noi descoperiri de petrol într-o zonă de mică adâncime din Marea Neagră

Asta poate fi o veste bună şi în privinţa preţului la gazele naturale, întrucât gazul din producţia internă este la jumătatea celor din import. Anul acesta preţurile s-au menţinut scăzute pentru că la populaţie ajung doar 2% gaze din import.

Continuarea pe economica.net.