România nu mai are vaccin anti-COVID de la AstraZeneca. Valeriu Gheorghiţă a anunţat ce se întâmplă cu cei care erau programaţi la rapel

Românii care au făcut prima doză cu vaccin anti-COVID de la AstraZeneca şi urmau să facă zilele acestea rapelul mai au de aşteptat. Ultimul lot de vaccin disponibil de la AstraZeneca a ieşit din perioada de valabilitate la sfârşitul lunii trecute şi a fost retras din centrele de vaccinare.

16 nov. 2021, 15:12
România nu mai are vaccin anti-COVID de la AstraZeneca. Valeriu Gheorghiţă a anunţat ce se întâmplă cu cei care erau programaţi la rapel

România nu mai are vaccin anti-COVID de la AstraZeneca. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că ultimul lot de vaccin disponibil de la AstraZeneca a ieşit din perioada de valabilitate la sfârşitul lunii trecute şi a fost retras din centrele de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a declarat că persoanele care erau programate la vaccin cu AstraZeneca au fost anunţate să nu mai vină în centrele de vaccinare.

„La 31 octombrie, ultimul lot disponibil de vaccin de la compania AstraZeneca a ieşit din perioada de valabilitate, motiv pentru care a fost retras din centrele de vaccinare. Persoanele care erau programate au fost anunţate să nu se mai prezinte la programare şi vor fi rechemate în momentul în care urmează să primim un nou lot de vaccin de la compania AstraZeneca. S-au făcut deja solicitări în acest sens şi aşteptăm livrările cât mai repede încât persoanele care au primit prima doză de vaccin AstraZeneca să poată să-şi finalizeze schema de vaccinare. Reamintesc faptul că rapelul la această doză este recomandat la opt săptămâni, însă, există un interval acceptat până la 12 săptămâni în care se poate efectua doza 2 fără să fie compromise eficienţa şi eficacitatea”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, citat de news.ro.

Citeşte şi: CNSU achiziționează dizpozitive speciale pentru administrarea serului anti-Covid pentru grupele de vârstă 5-12 ani.”Autorizarea vaccinului Pfizer pentru copii, așteptată pe 25 noiembrie”

Coordonatorul Campaniei de Vaccinare a precizat că este vorba de câteva zeci de persoane care vor fi reprogramate, acestea fiind înscrise în platformă.

De asemenea, Gheorghiţă a mai anunţat că este posibil ca de la 1 ianuarie România să sisteze vaccinarea cu AstraZeneca deoarece numărul celor care vor să se vaccineze cu acesta este foarte redus.

Citeşte şi: Încă un judeţ a intrat în scenariul verde COVID-19. Incidenţa COVID la nivelul localităţilor