România nu recunoaşte tratatul de ALIANŢĂ şi INTEGRARE a Osetiei de Sud cu Rusia

Publicat: Miercuri, 18 Martie 2015 17:16 // Actualizat: Miercuri, 18 Martie 2015 17:16 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că România nu recunoaște "așa-zisul tratat de alianță și integrare" care tocmai a fost semnat de Rusia și regiunea separatistă georgiană Osetia de Sud.

"Aceasta este o nouă tentativă de a submina suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei și o piedică în eforturile pentru securitate regională și stabilitate", precizează MAE, miercuri, pe Twitter.

Rusia a semnat miercuri un "tratat de alianță și integrare" cu regiunea separatistă georgiană Osetia de Sud, chiar în ziua în care se împlinește un an de la anexarea Crimeii.

Documentul, semnat în capitala rusă de președintele rus Vladimir Putin și liderul Osetiei de Sud, Leonid Tibilov, după cum transmite agenția TASS, prevede în special crearea unui spațiu de apărare și securitate colectivă cu regiunea separatistă prorusă georgiană, teritoriu a cărui independență a fost recunoscută de Moscova după războiul ruso-georgian din 2008.

'Tratatul' prevede, totodată, protejarea frontierei Osetiei de Sud de către Rusia, precum și o politică externă coordonată între Moscova și regiunea georgiană.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 mar 17:40
...Externe (MAE) a anunțat că România nu recunoaște „așa-zisul tratat de alianță și integrare” care tocmai a fost … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
18 mar 17:22
...tratat de alianță și integrare" care tocmai a fost semnat de Rusia și regiunea separatistă georgiană Osetia de Sud. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net Citeste si......
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H