România primeşte doze de vaccin anti-COVID Pfizer în plus. Florin Cîţu: „Vești fantastice pentru români!”

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că România va primi suplimentar peste 170.000 doze de vaccin produs de BioNTech-Pfizer în luna martie. Şeful Executivului spune că serul va fi folosit pentru a limita răspândirea COVID-19 în zonele afectate.

11 mart. 2021, 15:20
România primeşte doze de vaccin anti-COVID Pfizer în plus. Florin Cîţu: „Vești fantastice pentru români!”

România primeşte doze de vaccin anti-COVID Pfizer în plus, pentru a accelera campania de vaccinare în focarele de COVID-19.

„Vești fantastice pentru români!
România primește suplimentar, în luna martie, peste 170.000 doze de vaccin produs de BioNTech-Pfizer, datorită cărora va putea extinde capacitatea de vaccinare pentru a limita răspândirea virusului în zonele puternic afectate.

Comisia Europeană a negociat cu BioNTech-Pfizer furnizarea anticipată a unui număr mai mare de doze care să permită accelerarea vaccinării în zonele de focar.
Încă 4 milioane de doze vor putea fi distribuite către Statele Membre, echitabil, în funcție de populația acestora, până la finalul lunii martie, suplimentar față de dozele deja programate pentru livrare în această lună”, a anunţat Florin Cîţu, pe Facebook.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 10 martie 2021. RECORD de vaccinări în România. Peste 51.000 de doze administrate în ultimele 24 de ore

Miercuri, 10 martie, peste 50.000 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19. Până acum s-au folosit în România 1.969.846 doze de vaccin, peste 1,6 milioane fiind produse de Pfizer.

Noi centre de vaccinare cu Moderna se deschid în România

În schimb, vaccinarea cu serul Moderna va fi reluată din 15 martie, iar capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, prin urmare vor fi vaccinate zilnic peste 4.300 de persoane, conform Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Programarea se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidențe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la același domiciliu cu acestea. De la debutul campaniei de vaccinare în România, au fost vaccinate 1.254.800 de persoane – 975.454 cu vaccinul Pfizer, 200.941 cu AstraZeneca și 78.405 cu serul Moderna.

Citeşte şi: Psihiatrul Gabriel Diaconu, atac devastator la ministrul Vlad Voiculescu: „Dacă e ceva mai rău decât să nu faci nimc, e să faci ceva prost