România, promovată de câini: Euro Dog Show 2012, cel mai mare eveniment internaţional din ţară FOTO

Marţi, 13 decembrie, a avut loc la Bucureşti lansarea celui mai important eveniment chinologic din Europa, Euro Dog Show 2012, care se va desfăşura, în premieră, în România. Considerat cel mai mare eveniment din ţară, din ultimii 50 de ani, cu participare internaţională, expoziţia de câini de rasă va aduce în Capitală peste 10.000 de participanţi, majoritatea din străinătate.

14 dec. 2011, 07:55
România, promovată de câini: Euro Dog Show 2012, cel mai mare eveniment internaţional din ţară FOTO

Asociaţia Chinologică Română va organiza în 2012, la Bucureşti, între 5 şi 7 octombrie, pentru prima oară în ţara noastră, cea mai importantă manifestare chinologică din Europa: Expoziţia Canină Europeană, Euro Dog Show 2012.

Evenimentul va atrage cel mai mare număr de vizitatori ai ţării noastre din ultima jumătate de secol, la el urmând să ia parte peste 10.000 de câini de rasă, 20.000 de stăpâni de câini, 500 de arbitri internaţionali și 50.000 de vizitatori estimați pe durata expoziţiei, anunţă organizatorii.

„Am avut cel mai mare număr de voturi ca acest eveniment să se desfăşoare la noi în ţară (…) România a bătut Italia şi Republica Cehă, ţări cu tradiţie în show-uri chinologice”, a declarat Cristian Ştefănescu, preşedintele Asociaţiei Chinologice din România.

Cristian Ştefănescu a precizat că Euro Dog Show 2012 este un eveniment identic cu Campionatul European de Fotbal , fiind astfel „o oportunitate să arătăm că şi în ţara noastră se fac lucruri frumoase”.

Brandingul show-ului porneşte de la rasele româneşti, a particularităţilor lor, cât şi de la rolul lor în existenţa tradiţională românească, a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Chinologice Române, Petru Muntean.

Euro Dog Show 2012 va promova cele trei rase româneşti recunoscute internaţional – Ciobănescul Românesc Mioritic, Ciobănescul Românesc Carpatin şi Ciobănescul Românesc de Bucovina, precum şi o nouă rasă, recunoscută recent, la nivel naţional, de Asociaţia Chinologică Română – Ciobănescul Românesc Corb.

Cu ocazia lansării Euro Dog Show 2012, România a avut onoarea de a avea prima înscriere în expoziţie, cu Fag de de Gotca, un superb mascul din rasa Ciobănesc Românesc Mioritic.

Expoziţia Chinologică Europeană va fi precedată de patru expoziţii internaţionale, acest circuit fiind botezat „Euromania 2012”.  Va începe la Târgu Mureș, pe 30 septembrie 2012, cu faimoasa manifestare „Dracula Golden Trophy” și se va încheia pe 4 octombrie la București.

Scopul acestui circuit este să atragem mai mulţi participanţi străini, mizând pe latura turistică a circuitului„, a declarat Petru Muntean.

Euro Dog Show 2012 se desfășoară sub înaltul patronaj al Domnului Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României.

„Am ales patronajul lui Mugur Isărescu pentru că este preşedintele Asociaţiei vânătorilor şi pescarilor din România, dar şi pentru că are o pasiune pentru animale şi mai ales pentru câinii de rasă şi cei de vânătoare (…) El va înmâna cupa pentru cel mai frumos câine”, a spus preşedintele Asociaţiei Chinologice din România.

Euro Dog Show 2012 va fi împărţit pe categorii de rase, sexe şi clase de arbitraj. Mai multe informaţii despre aceste categorii puteţi să aflaţi pe site-ul oficial al concursului, http://eurodogshow2012.ro.

Cei care doresc să se înscrie la Euro Dog Show 2012 şi la circuitul Euromania 2012, o pot face pe site-ul https://entry.tailorsnet.com/upcomingshows, după crearea unui cont de utilizator. Mai multe detalii, pe site-ul http://eurodogshow2012.ro.

O noutate în cadrul Euro Dog Show 2012 constă în participarea asociaţiilor pentru protecţia animalelor din România.

„La fiecare expoziţie vom avea standuri pentru organizaţiile de protecţia animalelor şi vom strânge fonduri pentru câinii din adăposturi”, a declarat Petru Muntean, vicepreşedintele Asociaţiei Chinologice Române.

Tot în premieră, câinii fără stăpâni vor participa şi la diverse activităţi, pe ringul de onoare, precum la concursul de agilitate sau la concursul de dans canin.

Deşi Asociaţia Chinologică Română nu se ocupă de câinii maidanezi, a decis totuşi să se implice în problema lor, oferind ajutorul asociaţiilor pentru protecţia animalelor. „Câinii fără stăpân sunt la fel de utili şi aduc aceeaşi satisfacţie precum cei de rasă”, a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Chinologice Române, precizând că cine iubeşte un câine, îi iubeşte pe toţi, indiferent dacă aparţine unei rase sau nu.

Care sunt rasele de câini româneşti:

Ciobănescul Românesc Mioritic

Ciobănescul Românesc Carpatin

Ciobănescul Românesc de Bucovina

Ciobănescul Românesc Corb