România s-a prăbuşit în clasamentul coeficienţilor UEFA. Suntem pe cale să fim depăşiţi şi de Liechtenstein

România a căzut nouă poziţii în clasamentul coeficienţilor UEFA pe ultimele cinci sezoane şi este la un pas de a fi depăşită de Liechtenstein. Pentru stagiunea 2018/19, noi avem patru reprezentante în cupele europene, iar Liechtenstein una singură.

13 iul. 2018, 09:04

Ţara noastră se află în prezent pe locul 29 (coeficient 13.850), în timp ce Liechtenstein se află pe locul 30 (coeficient 13.000). În cazul României, împărţirea coeficientului se va face mereu la 4, chiar dacă una sau mai multe echipe vor părăsi competiţiile devreme.

În schimb, cei din Liechtenstein vor continua să adune puncte atât timp cât Vaduz, reprezentanta lor, se va afla în Europa League. Vaduz şi-a început bine aventura în această competiţie, obţinând o victorie mare pe teren propriu cu bulgarii de la Levski Sofia, scor 1-0, rezultat ce le permite să spere la calificare.

România se află în acest moment sub campionatele din Bulgaria, Norvegia şi Kazahstan. Topul este condus de Spania, care se află la mare distanţă de următoarele clasate, Anglia şi Italia.