România, salt URIAŞ în clasamentul FIFA

România a obţinut un egal la Belgast, cu Irlanda de Nord, scor 0-0, şi a urcat de pe poziţia a 12-a ocupată înaintea meciurilor din această rundă a preliminariilor până pe poziţia a şaptea într-un clasaemnt provizoriu al FIFA.

15 iun. 2015, 20:17
România, salt URIAŞ în clasamentul FIFA

România a depăşit Anglia (locul 8), Uruguay (locul 10), Spania (locul 11) şi Columbia (locul 12). Clasamentul este însă unul provizoriu deoarece Copa America este în plină desfăşurare, iar ierarhia poate suferi modificări. Algoritmul pe care FIFA îl ia în calcul are în vedere şi forţa adversarului întâlnit, iar opozanţii de sâmbătă sunt pe locul 43 în ierarhia FIFA, mult peste adversarele celorlalte echipe enumerate mai sus.

Performanţa este, aşadar, extrem de importantă, conferindu-ne un avantaj la care acum 2-3 ani nu ne gândeam: să facem parte din urna capilor de serie şi să evităm astfel adversari incomozi la viitoarele trageri la sorţi.

„Astăzi, deşi nu s-a publicat clasamentul, cunoaştem deja că suntem în primele 10 ţări la nivel internaţional, lucru care ne va ajuta la tragerea la sorţi din luna iulie”, a declarat Răzvan Burleanu la Digi Sport.