ROMANIA – SERBIA 0-0. Avem şanse mici la câştigarea grupei în Liga Naţiunilor

România a obținut doar un egal acasă cu Serbia, 0-0, iar în acest moment nu mai depinde doar de ea în lupta pentru locul 1 în grupa din Liga Națiunilor!

14 oct. 2018, 07:38
ROMANIA – SERBIA 0-0. Avem şanse mici la câştigarea grupei în Liga Naţiunilor

Mai avem șanse la locul 1 doar dacă obținem 6 puncte din ultima ”dublă”, iar sârbii se încurcă într-un meci. Șansele sunt mici, rivalii noștri urmând să dispute ambele partide, cu Muntenegru și Lituania, pe propriul teren.

Dacă avem noroc, la egalitate de puncte cu Serbia se vor lua în calcul meciurile directe, unde ”tricolorii” sunt în avantaj, grație remizei cu goluri din tur, scor 2-2.

MIZELE LOCULUI 1 ÎN GRUPĂ

  • Calificarea la barajul pentru Euro 2020 dacă ratăm participarea la Euro în urma meciurilor din preliminarii
  • Prezenţa garantată în urna a treia valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor clasice pentru Euro 2020
  • Promovarea în Liga B a Ligii Naţiunilor pentru viitoarea ediţie, cea care va conta pentru calificarea la Mondialul din 2022
  • Un bonus financiar de 2.250.000 de euro de la UEFA, pentru câştigarea grupei, în loc de 1.125.000 de euro pentru participarea în Liga Naţiunilor

MIZELE LOCULUI 2 ÎN GRUPĂ

  • Doar cele mai bune două locuri doi din cele 4 ale Ligii C vor intra în urna a treia valorică pentru preliminariile clasice ale Euro 2020. În caz contrar, România, chiar dacă va termina pe locul doi, va cădea în urna a 4-a valorică pentru Euro 2020, adică va avea în grupa preliminară trei adversari mai bine cotaţi.
  • Rămânerea în cursa pentru barajul pentru Euro 2020, cu condiţia să fim în primele 4 echipe din Liga C, dintre cele necalificate direct în urma preliminariilor clasice

CLASAMENTUL GRUPEI:

Serbia 4 2 2 0 5-2 8p
ROMÂNIA 4 1 3 0 4-3 6p
Muntenegru 3 1 1 1 2-2 4p
Lituania 3 0 0 3 1-5 0p

PROGRAMUL URMĂTOARELOR MECIURI:

• 14 octombrie | România – Serbia 0-0, Lituania – Muntenegru (ora 21:45)
• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
• 20 noiembrie | Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45)

ROMANIA – SERBIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV:

Minutul 73: Mitrovic ocazie uriaşă! Tătăruşanu intervine fantastic şi scoate de sub bară reluarea cu capul a lui Mitrovic 


MIN. 45: PENALTY ŞI CARTONAŞ ROŞU PENTRU TAMAŞ! TADIC ratează, dar România va juca în in ferioritate numerică în repriza secundă, 0-0 la pauză

Minutul 39: Gacinovic, ocazie URIAŞĂ, avem noroc mare că minge ase scurge pe lângă bară.

Minutul 29: Mitrovic e din nou periculos! Reia cu capul periculos, dar îl doboară pe Săpunaru şi se dictează fault în atac. Tătăruşanu intervenise salvator.

Minutul 26: Răzvan Marin şutează bine din lovitură liberă. Portarul se întinde şi trimite în corner. 

Minutul 22: Ocazie România! Nicuşor Stanciu ia o acţiune pe cont propriu, combină inspirat cu Răzvan Marin, pătrunde şi trage exact pe centrul portii.

Minutul 20: Ocazie mare Serbia! Tamaş trece pe sub minge şi pierde un duel aerian, balonul ajunge la Mitrovic care pătrunde şi trage puternic, puţin pe lângă poarta noastră. Eroare uriaşă a lui Gabi Tamaş care ne putea costa.

Min. 1: Imediat după startul jocului, partida a fost întreruptă aproape două minute din cauza fumigenelor şi petardelor aprinse de fani.

Echipele de start:

România: Tătărușanu – Manea, Săpunaru, Tamaș, Toșca – R. Marin, T. Băluță – Maxim, Stanciu, Drăguș – Țucudean
Rezerve: Pantilimon, Niță – Benzar, Stoian, Rotariu, Bancu, Keșeru, Nedelcearu, Tănase, Mitriță
Antrenor: Cosmin Contra

Serbia: Rajkovic – Rukavina, Milenkovic, Veljkovic, Rodic – Lukic, Maksimovic Gacinovic, Tadic, Radonjic – Mitrovic 

Rezerve: Dmitrovic, Jovanovic – Spajic, Zivkovic, Prijovic, Vukovic, Jovicic, Kostic, Milinkovic-Savic, Miletic
Antrenor: Mladen Krstajici

 

ROMANIA – SERBIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV:

Echipa probabila a Romaniei:
Tatarusanu – Manea, Sapunaru, Tamas, Bancu – Marin, Baluta – Maxim, Stanciu, Mitrita – Keseru

Meciul de pe Arena Naţională va fi arbitrat de olandezul Kevin Blom, ajutat de Rob van de Ven şi Charles Schaap, asistenţii adiţionali Allard Lindhout şi Siemen Mulder, în timp ce Bas van Dongenva fi rezervă.

Cu Serbia, România are doar 3 partide jucate, o remiză, cea din tur, de la Belgrad (2-2), şi două eşecuri, ambele în preliminariile CM 2010.

Pentru jocul cu Serbia, selecţionerul Cosmin Contra are la dispoziţie 21 de jucători. Alexandru Chipciu şi Paul Anton sunt suspendaţi în urma cartonaşelor galbene primite la Vilnius.

Portari: 1. Costel Pantilimon, 12. Ciprian Tătăruşanu, 16. Florin Niţă

Fundaşi: 2. Romario Benzar, 3. Alin Toşca, 4. Gabriel Tamaş, 6. Cristian Manea, 11. Nicuşor Bancu, 14. Ionuţ Nedelcearu, 22. Cristian Săpunaru

Mijlocaşi: 5. Tudor Băluţă, 8. Adrian Stoian, 9. Dorin Rotariu, 10. Alexandru Maxim, 17. Florin Tănase, 18. Răzvan Marin, 20. Alexandru Mitriţă, 23. Nicolae Stanciu

Atacanţi: 13. Claudiu Keşeru, 19. George Ţucudean, 21. Denis Drăguş

ROMANIA – SERBIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV: S-au mai jucat meciurile:

• 7 septembrie | România – Muntenegru 0-0, Lituania – Serbia 0-1 (D. Tadić 38-pen.)

• 10 septembrie | Serbia – România 2-2 (Mitrović 26, 63 / Stanciu 48-pen., Ţucudean 68), Muntenegru – Lituania 2-0 (Savić 34-pen., Janković 35)

• 11 octombrie | Lituania – România 1-2 (Žulpa 90 / Chipciu 13, Maxim 90+4), Muntenegru – Serbia 0-2 (Mitrović 18-pen., 81)

Programul următoarelor meciuri:

• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploieşti

• 20 noiembrie | Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45).

ROMANIA – SERBIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV:Restricţii de trafic în Capitală pentru meciul România – Serbia; circulaţia va fi oprită progresiv pe mai multe artere din jurul Arenei Naţionale

Naţionala României întâlneşte Serbia, duminică, pe Arena Naţională, de la ora 16.00, în grupa 4 a Ligii Naţiunilor. Pentru a permite accesul publicului la stadion, Brigada Rutieră va impune restricţii de trafic pe mai multe artere, începând cu ora 12.30.

 

Meciul de fotbal dintre România şi Serbia, va avea loc, duminică, de la ora 16.00, pe Stadionul „Naţional Arena”, iar Brigada Rutieră a Capitalei anunţă restricţii de trafic, cu excepţia mijloacelor RATB, pentru accesul spectatorilor. 

Restricţiile se vor impune progresiv, începând cu 12.30, în funcţie de afluenţa publicului. 

Astfel, se va restricţiona circulaţia pe Bulevardul Pierre de Coubertin, între Str. Vatra Luminoasă şi rondul de la intrarea în Stadionul Naţional Arena, sau Şos.Pantelimon şi rondul de la intrarea în stadion, precum şi pe străzile care intersectează şi acced în acest tronson. 

Apoi se va restricţiona circulaţia pe Str. Maior Coravu, între Şos. Mihai Bravu şi intrarea în Stadionul Naţional Arena, dar şi pe banda I a străzii Vatra Luminoasă, între Str. Tony Bulandra şi str. Pierre de Coubertin. 

Ulterior, dacă situaţia o va impune, se va închide traficul pe străzile Sg Vasile Şerbănică, între B-dul Basarabia şi intrarea în stadion (parcarea C), Str. Tony Bulandra, între Str. Vatra Luminoasă şi rond Str. Maior Coravu şi Bulevardul Basarabia, între Piaţa Hurmuzachi şi Bd. Chişinău. 

ROMANIA – SERBIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV:

”Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule să folosească mijloacele de transport în comun pentru a evita blocajele de trafic, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de arena sportivă, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate, să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere, dar şi să să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de suporteri şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic”, au transmis reprezentanţii Brigăzii Rutiere. 

Potrivit acestora, pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

ROMANIA – SERBIA LIVE STREAMING. Contra a declarat că se va opera la picior după meciul cu Serbia: ”Mai rezist un meci cu piciorul şi sper să ajung pe masa de operaţie cu trei puncte în plus. Asta ar face ca operaţia să fie mult mai puţin traumatizantă”.

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Cosmin Contra, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Centrul de la Mogoşoaia, că le-a transmis jucătorilor să obţină victoria în meciul cu Serbia, de duminică, din Liga Naţiunilor.

”Nu ştiu dacă ne-ar conveni şi un egal, e clar că noi ne dorim să câştigăm, asta le-am transmis băieţilor, dar nu vreau să pun foarte mare presiune pe ei, pentru că niciodată nu ne-am descurcat sub presiune. O să ne invite şi ei să atacăm, trebuie să fim atenţi, pentru că e o echipă foarte bună de contraatac. Trebuie să avem o mentalitate foarte bună, ce am pregătit la video în astea două zile băieţii să prindă foarte bine, cum s-a întâmplat şi până acum”, a declarat Contra.

ROMANIA – SERBIA LIVE STREAMING. Selecţionerul crede că nu mai e nevoie de o motivare suplimentare înaintea unui asemenea meci: ”Dacă ei nu sunt motivaţi la un asemenea meci, nu ştiu la ce meci pot să mai fie motivaţi. Avem posibilitatea să trecem pe primul loc în grupă dacă vom câştiga acest meci şi să depindem de noi la ultimele două meciuri din grupă. Cred că este un premiu destul de mare. Sunt mulţi jucători tineri, nu au jucat cu asemenea presiune şi cred că nu suntem făcuţi să jucăm cu această presiune, iar atunci încerc să iau din această presiune şi să încerc să ajungem la ora jocului cu temele făcute şi să facem lucrurile foarte bine în teren”.

Contra nu va putea conta în meciul cu Serbia pe două piese de bază, pe Alex Chipciu şi Paul Anton, ambii suspendaţi în urma partidei de la Vilnius.

”În mare, am în cap cum aş vrea să joc, planul tactic, dar din păcate oboseala pe un asemenea teren (sinteticul de la Vilnius) îşi spune cuvântul, pentru că recuperarea este între 10 şi 14 ore mai mare decât la un teren normal şi e clar că încă se simte oboseala după meciul de la Vilnius. Sper să fiu inspirat şi să aleg jucătorii care pot să alerge şi să pună în dificultate Serbia. Întâlnim favorita grupei, o echipă extraordinar de bună şi atunci sperăm să ne ridicăm la nivelul lor din punct de vedere fizic, psihic, tactic, mâine, la ora meciului”, a subliniat selecţionerul.

ROMANIA – SERBIA LIVE STREAMING. Contra a caracterizat echipa Serbiei: ”Un Mitrovic, un Tadic, un Milinkovic-Savic, un Kostic, un Maksimovic sunt jucători care în orice moment pot să te pună în dificultate, indiferent cât de bine joci tu. Joacă la nivel foarte înalt, au şi moral bun în ultimul timp pentru că la echipele lor de club fac o treabă excelentă şi asta se vede şi la echipa naţională”.

”La noi cel mai important e grupul, unitatea, nu cred avem jucători care la un anumit moment să facă diferenţa, avem jucători care pot să aibă o sclipire şi să facă ceva diferit, dar eu m-am bazat de când am venit la naţională pe forţa grupului”, a subliniat antrenorul naţionalei României.

Contra e conştient că potenţialul echipei naţionale e mai mare decât a arătat până acum, dar consideră că rezultatele contează mai multe decât jocul reprezentativei: ”Sunt momente în care cred că putem mult mai mult ca joc, dar sunt circumstanţe care te duc să ai un joc mai puţin bun, poate adversarul, poate e partea aceea proastă dintr-un meci în care tu cazi din mai multe puncte de vedere şi trebuie să ai capacitatea să treci peste acea perioadă. Până la urmă, la echipa naţională cred că primează şi rezultatul. Îmi doresc să ne calificăm la Campionatul European şi contează rezultatele, nu jocul echipei”.

”Ca antrenor, mi-aş dori să am 3-0 într-un anumit minut şi să stau liniştit. E clar că încă nu suntem în măsură să facem lucrul acesta şi atunci trebuie să suferim la fiecare meci. Un lucru pozitiv de când sunt eu la echipa naţională e că băieţii reacţionează de fiecare dată când au un moment mai greu şi asta arată forţa acestui grupă, că poate să reacţioneze în momente dificile, ceea ce poate înainte nu se întâmpla la echipa naţională, inclusiv în epoca mea aveam moment în care primeam gol şi cădeam din toate punctele de vedere, fizic, psihic, şi nu puteam să revenim în meci. Acum se pare că echipa naţională are forţa asta să revină în meci indiferent de ceea ce se întâmplă într-un anumit moment”, a adăugat Cosmin Contra.

ROMANIA – SERBIA LIVE STREAMING. Selecţionerul s-a arătat încântat de faptul că stadionul va fi plin la ora meciului: ”Se pare că lumea o să vină în număr mare mâine, suntem fericiţi că am readus publicul las stadion. E clar că responsabilitatea e mai mare şi sperăm ca mâine să putem să-i facem fericiţi. Publicul va fi de partea noastră, dar trebuie să-i dăm şi motive să fie de partea noastră. Sperăm să începem bine meciul şi să putem să punem presiune asupra sârbilor”.

Contra s-a referit şi la ora neobişnuită la care se va juca meciul, 16,00: ”Ora cred că e ideală pentru spectatori, să vină la stadion după masa de prânz, să vadă un meci interesant, al echipei naţionale”.

Arena Naţională va găzdui din nou un meci după o lungă perioadă în care s-a refăcut gazonul, lucru pe care Contra l-a comentat astfel: ”Am intrat pe gazon (la Arena Naţională) înainte să intrăm în cantonament şi părea foarte bun. Sperăm ca la ora jocului să ţină 90 de minute, am înţeles de cei care s-au ocupa de îngrijirea lui că va fi în condiţii optime ora meciului şi că nu vom avea probleme. Avem condiţii optime de antrenament la Mogoşoaia, iar gazonul de aici este foarte bun. Am decis să facem antrenament dimineaţa tocmai pentru a da mai mult timp de odihnă băieţilor, să se recupereze până la ora jocului”.

ROMANIA – SERBIA LIVE STREAMING. Contra consideră că Tamaş e un jucător cu experienţă, de care ”avem nevoie, mai ales în astfel de meciuri”.

Alexandru Maxim, autorul golului victoriei cu Lituania, ”e un jucător care a avut un început de sezon bun în Germania, marcând goluri, jucând foarte bine, în diferite sisteme de joc şi e un jucător polivalent şi poţi să te bazezi pe el în mai multe poziţii. Iar asta face să fie un jucător valoros pentru echipa naţională”.

 

ROMANIA – SERBIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV:


Lista jucătorilor disponibili pentru meciul cu Serbia:

Portari: Ciprian Tătărușanu (FC Nantes, 54/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0)

Fundași: Romario Benzar (FCSB, 13/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 5/1), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 30/0), Alin Toșca (PAOK Salonic, 13/0), Gabriel Tamaș (Hapoel Haifa, 66/3), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 2/0), Nicușor Bancu (U Craiova 1948 Club Sportiv, 6/0)

Mijlocași: Răzvan Marin (Standard Liege, 13/1), Tudor Băluță (FC Viitorul, 1/0), Adrian Stoian (Crotone, 2/0), Dorin Rotariu (AZ Alkmaar, 8/1), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 25/9), Alexandru Maxim (Mainz, 31/3), Alexandru Mitriță (U Craiova 1948 Club Sportiv, 6/0), Florin Tănase (FCSB, 3/0)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogoreț, 26/6), George Țucudean (CFR Cluj, 7/2), Denis Drăguș (FC Viitorul, 1/0)

S-au jucat:

• 7 septembrie | România – Muntenegru 0-0Lituania – Serbia 0-1 (D. Tadić 38-pen.)
• 10 septembrie | Serbia – România 2-2 (Mitrović 26, 63 / Stanciu 48-pen., Ţucudean 68), Muntenegru – Lituania 2-0 (Savić 34-pen., Janković 35)
• 11 octombrie | Lituania – România 1-2 (Žulpa 90 / Chipciu 13, Maxim 90+4), Muntenegru – Serbia 0-2 (Mitrović 18-pen., 81)

Clasamentul grupei:

Serbia 3 2 1 0 5-2 7
ROMÂNIA 3 1 2 0 4-3 5
Muntenegru 3 1 1 1 2-2 4
Lituania 3 0 0 3 1-5 0

Programul următoarelor meciuri:

• 14 octombrie | România – Serbia (Arena Națională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)
• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
• 20 noiembrie | Serbia – LituaniaMuntenegru – România (ora 21:45)

ROMANIA – SERBIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV:

Despre formatul Ligii Națiunilor:

• Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.

• Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Cele șase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din grupele Ligii Națiunilor. În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.

• Preliminariile Euro 2020 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).

• Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manșă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Națiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manșă (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea se califică la Euro 2020.

ROMANIA – SERBIA 2018. “Am făcut schimbări de fiecare dată şi e posibil ca şi mâine să fac, dar nu pot spune acum care vor fi. Voi folosi jucătorii cei mai potriviţi. Mă voi axa ca pe posturile cheie să fie jucători cu experienţă, care să-i ghideze pe ceilalţi. Eu apreciez fiecare jucător în parte. Am observat încă de la meciul tur că România e o echipă bine închegată, bine organizată, şi sunt sigur că şi mâine vor face un meci bun. Eu mă feresc să fac referiri la jucătorii altor echipe şi nu pot spune pe cine am remarcat. Bineînţeles că nu este finala grupei acest meci, echipa va face toate eforturile dă fie un joc cât mai echilibrat”, a spus Krstajic.

Meciul România – Serbia, din Liga Naţiunilor, este programat duminică, la ora 16.00, pe Arena Naţională. Partida va fi transmisă în direct de Pro TV.