România şi-a aflat adversarele din preliminariile EURO 2019. Ce şanse au tricolorii

Reprezentativa Under 21 a României ș-ia aflat joi adversarele pentru preliminariile Campionatului European din 2019, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon.

26 ian. 2017, 08:36
România şi-a aflat adversarele din preliminariile EURO 2019. Ce şanse au tricolorii

România a fost una dintre cele 54 de echipe care s-au aflat în urnele de la tragerea la sorți a grupelor de calificare la turneul final de peste doi ani, ce va fi găzduit de Italia, echipă calificată direct.

În urma tragerii la sorţi, efectuate joi, s-a stabilit că naţionala noastră de fotbal tineret va face parte din Grupa 8, alături de reprezentativele Portugaliei, Elveţiei, Ţării Galilor, Bosnia-Herzegovina şi Liechtenstein. România a participat la o singură ediţie a Campionatului European de Fotbal pentru tineret, în 1998, când a şi găzduit întrecerea. Selecţionata antrenată atunci de Victor Piţurcă a încheiat pe locul 8. În schimb, Portugalia are şapte apariţii la turneele finale continentale, fiind vicecampioană europeană în 2015, în timp ce Elveţia este finalista din 2011.

Cele 54 de formații au fost împărțite în nouă grupe a câte șase echipe. Se califică direct la turneul final din Italia câștigătoarele celor nouă grupe, în timp ce patru ocupante ale locurilor secunde cu cel mai bun punctaj vor disputa un play-off. Echipele care se vor impune în meciurile de baraj merg, de asemenea, la Campionatul European. Preliminariile sunt programate să înceapă în luna martie a acestui an, urmând a se încheia în noiembrie 2018, o dată cu disputarea meciurilor de baraj.

România a fost reprezentată la tragerea la sorți de selecționerul Daniel Isăilă. În campania care va începe în luna martie vor putea fi folosiți jucători născuți începând cu data de 1 ianuarie 1996.