România şi Estonia au semnat un memorandum pentru stimularea relaţiilor comerciale şi creşterea investiţiilor

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Agenţia de Investiţii Estonă au semnat sâmbătă un Memorandum care va permite dezvoltarea unui mecanism pentru stimularea relaţiilor comerciale şi pentru creşterea nivelului de investiţii bilaterale, informează Agerpres.

17 iun. 2018, 09:20
România şi Estonia au semnat un memorandum pentru stimularea relaţiilor comerciale şi creşterea investiţiilor

Memorandumul a fost semnat de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan Radu Oprea, şi de directorul Agenţiei de Investiţii Estone, Allan Selirand, în contextul vizitei la Tallinn a unei delegaţii guvernamentale conduse de prim-ministrul Viorica Dăncilă.

„Primul efect concret al aplicării Memorandumului va fi deplasarea în România a unei delegaţii economice din Estonia, în luna noiembrie a.c., ca urmare a unei invitaţii adresate de ministrul Ştefan Radu Oprea”, se menţionează în comunicat.

Principalele prevederi ale Memorandumului sunt: schimbul de informaţii relevante despre oportunităţile şi proiectele de investiţii; sprijinul reciproc pentru implementarea unor acţiuni care vor promova investiţiile, cum ar fi forumuri, expoziţii sau târguri; colaborarea pentru dezvoltarea unei economii sustenabile; cooperarea în cazul unor proiecte sau programe care pot aduce beneficii ambelor părţi.


loading...