România şi Estonia au semnat un memorandum pentru stimularea relaţiilor comerciale şi creşterea investiţiilor

Publicat: Duminică, 17 Iunie 2018 12:20 // Actualizat: Duminică, 17 Iunie 2018 13:51 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Agenţia de Investiţii Estonă au semnat sâmbătă un Memorandum care va permite dezvoltarea unui mecanism pentru stimularea relaţiilor comerciale şi pentru creşterea nivelului de investiţii bilaterale, informează Agerpres.

Memorandumul a fost semnat de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan Radu Oprea, şi de directorul Agenţiei de Investiţii Estone, Allan Selirand, în contextul vizitei la Tallinn a unei delegaţii guvernamentale conduse de prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Primul efect concret al aplicării Memorandumului va fi deplasarea în România a unei delegaţii economice din Estonia, în luna noiembrie a.c., ca urmare a unei invitaţii adresate de ministrul Ştefan Radu Oprea", se menţionează în comunicat.

Principalele prevederi ale Memorandumului sunt: schimbul de informaţii relevante despre oportunităţile şi proiectele de investiţii; sprijinul reciproc pentru implementarea unor acţiuni care vor promova investiţiile, cum ar fi forumuri, expoziţii sau târguri; colaborarea pentru dezvoltarea unei economii sustenabile; cooperarea în cazul unor proiecte sau programe care pot aduce beneficii ambelor părţi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H