România – Spania: FRF anunţă măsuri de securitate sporite

România - Spania: Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că vor fi sporite măsurile de securitate la meciul amical România - Spania de la Cluj-Napoca, din cauza contextului internaţional creat de atentatele de la Buxelles.

22 mart. 2016, 16:00
România – Spania: FRF anunţă măsuri de securitate sporite

România – Spania: „Aş vrea să transmit un mesaj de compasiune pentru toate victimele atentatelor de astăzi din Belgia. Sunt profund marcat de ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bruxelles. Cu atât mai mult cu cât în scurt timp ne vom deplasa în Franţa pentru Campionatul European. Am însă toată convingerea că Euro-2016 va reprezenta un exemplu al rezistenţei pentru normalitate. Sportul poate fi o platformă pentru civilizaţie. Cu siguranţă că vor fi măsuri de siguranţă sporite la meciul cu Spania. Aceleaşi măsuri le-am fi avut şi dacă meciul s-ar fi disputat pe Arena Naţională. Când contextul internaţional o solicită, ai parte de tot ceea ce înseamnă implicarea autorităţilor naţionale astfel încât suporterii să fie în deplină siguranţă pe stadion, cât şi pe străzile oraşului”, a declarat Burleanu.

El a precizat că nu sunt alerte de securitate cu privire la această partidă sau legate de cea de la Girgiu, cu Lituania: „În ceea ce priveşte meciurile amicale din această săptămână nu avem până acum niciun semnal de alarmă, niciun risc de securitate. Iar cele două meciuri din luna mai se vor desfăşura în nordul Italiei. Doar pe data de 3 iunie vom juca un alt meci în ţară. Cât despre Campionatul European, îmi doresc să nu avem parte de evenimente precum cele de astăzi în Belgia sau anul trecut la Paris.”

Naţionala României va disputa în această săptămână două meciuri amicale, cu Lituania, miercuri, de la ora 20.00, la Giurgiu, şi cu Spania, duminică, de la 21.45, la Cluj-Napoca.

Mai multe explozii s-au produs, marţi, la Buxelles, la aeroportul internaţional şi la staţii de metrou, atentate soldate cu peste 30 de morţi şi peste 150 de răniţi.