ROMÂNIA – SPANIA 27-25, urmează meciul decisiv cu Ungaria pentru calificarea în semifinalele Euro 2018

România a învins-o azi pe Spania, scor 27-25 în grupa principală a Campionatului European de handbal feminin din Franța.

11 dec. 2018, 15:25
ROMÂNIA – SPANIA 27-25, urmează meciul decisiv cu Ungaria pentru calificarea în semifinalele Euro 2018

UPDATE: Tricolorele au fost conduse și la 5 goluri, însă au revenit incredibil în repriza a doua și s-au impus. Suntem în continuare în lupta pentru semifinale, urmează meciul decisiv cu Ungaria.

ROMANIA UNGARIA TVR LIVE STREAM ONLINE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN HANDBAL FEMININ

ROMÂNIA – SPANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR HD: După trei victorii obţinute la Campionatul European de Handbal 2018, cu Cehia, Germania şi Norvegia, tricolorele au făcut şi un pas greşit, la România-Olanda, 24-29. Dar e bine să fim optimişti şi să ne gândim că primile izbânzi au fost mult mai importante decât sincopa. Pentru că aşa păstrăm acum posibilitatea să ajungem în semifinale. Primul moment important e să câştigăm azi, la Nancy. Meciul România-Spania începe la ora 19:00 şi va fi LIVE TEXTpe RomaniaTV.net.

Calculele sunt în continuare simple. Cu 3 puncte suntem calificați în proporție de sută la sută, indiferent de jocurile rezultatelor. Partida de astăzi are însă o miză infinit mai mică decât cea de mâine, cu Ungaria.

Victoria împotriva vecinelor din vest înseamnă calificarea în semifinale în proporție de 99 la sută. În această situație putem rata faza următoare doar dacă 5 echipe termină la egalitate, iar noi pierdem partidele rămase la diferențe mari de scor.

La prima vedere pare un meci mai uşor decât confrunfarea cu Ungaria, care va avea loc miercuri, tot de la ora 19:00, LIVE TEXT pe RomaniaTV.net. Dar ar fi extraordinar să învingem Spania, singura echipă care nu mai are nicio şansă la calificarea în semifinale, pentru a avea un moral bun la marea confruntare cu maghiarele. Dacă vom câştiga ambele partide ajungem în semifinale, acolo unde cel mai probabil am da peste Rusia, prima calificată în careul de aşi. Elevele lui Trefilov au învins categoric Danemarca, scor 32-21.

Rusoaicelor le era suficient şi un egal pentru a obţine calificarea matematică în semifinale. Cu toate acestea, campioanele olimpice au evoluat la potenţialul obişnuit şi nu le-au dat vreo şansă adversarelor. La pauză, Rusia a condus cu 5 goluri (14-9), iar în repriza secundă au turat motoarele şi mai mult.

Odată cu acest succes, Rusia a ajuns la 8 puncte şi nu mai poate pierde locul întâi în grupa principală de la Nantes. Ca atare, formaţia lui Trefilov va întâlni în penultimul act ocupanta locului secund în grupa României, unde Neagu&Co sunt favorite să termine după Olanda.

Un atu pentru jucătoarele pregătite de Martin Ambros este că Spania a schimbat generaţiile, iar cea actuală nu a ajuns încă la maturitate. În ultimii ani, Spania a obţinut două medalii la Campionatele Europene (argint în 2008 şi 2014), dar şi un bronz mondial (CM 2011) şi unul olimpic (JO 2012). Din trupa care ajunsese o forţă mai sunt două jucătoare: căpitanul Carmen Martin, fosta extremă dreapta a CSM Bucureşti, şi portarul Silvia Navarro, fostă la Oltchim.

ROMÂNIA – SPANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR HD: România e cotată a 4-a favorită la casele de pariuri la Campionatul European de Handbal 2018

Principala favorită la câștigarea trofeului este chiar țara gazdă, Franța, cu o cotă de 3.00. Pe locul doi se află Rusia, cu o cotă 3.25, si Olanda, cu cota 4.00. România este considerată a patra favorită la câștigarea trofeului având o cotă de 6.50.

Următoarea în top este campioana en-titre, Norvegia cu o cotă de 15.00.

Celelate cote la pariuri:
6. Muntenegru – 40.00
7. Ungaria – 45.00
8. Germania – 55.00
9. Serbia – 65.00
10. Suedia – 75.00
11. Danemarca – 150.00
Spania este singura care nu mai are nicio şansă să ajungă în semifinale.

Programul meciurilor României de la Campionatul European de handbal 2018

România – Spania (azi, 11 decembrie, ora 19:00, LIVE TEXT pe digisport.ro)
România – Ungaria (miercuri, 12 decembrie, ora 19:00, LIVE TEXT pe digisport.ro)

ROMÂNIA – SPANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR HD: Cum ajungem în semifinalele Campionatului European de Handbal Euro 2018?

1. România se impune în ultimele două meciuri, cu Spania și Ungaria. În această situație, locul 2 este asigurat. Singura condiție ca tricolorele să câștige grupa este ca Olanda să nu mai facă niciun punct.
2. România bate Spania și pierde cu Ungaria. Dacă maghiarele ne înving la limită și România, Ungaria și Norvegia / Germania termină la egalitate în 3 sau 4, atunci tricolorele au șanse de a trece mai departe. În cazul în care vom fi la egalitate de puncte doar cu Ungaria, vom pleca acasă.
3. România pierde cu Spania și învinge Ungaria. În această situație, putem ajunge la egalitate de puncte cu Germania și Norvegia, echipe pe care le dominăm la capitolul directe. În semifinale ajungem și dacă România, Germania, Olanda și Norvegia ar acumula toate 6 puncte. Dar în ultima variantă ar însemna ca Olanda să piardă următoarele partide, cu Norvegia şi cu Germania.