România a învins Suedia, după 35 de ani. A patra victorie a naţionalei, în mandatul lui Cosmin Contra

Naţionala de fotbal a României a câştigat cu 1-0 în faţa Suediei, într-un amical jucat marţi seara, la Craiova. Unicul gol a fost marcat de Dorin Rotariu, în minutul 57. Este prima victorie a tricolorilor în faţa Suediei, după 1983, când România câştiga cu 1-0 la Stockholm, în preliminariile EURO 1984, printr-un gol marcat de Cămătaru.

27 mart. 2018, 15:50
România a învins Suedia, după 35 de ani. A patra victorie a naţionalei, în mandatul lui Cosmin Contra

România a câştigat al doilea amical la interval de numai trei zile, după victoria din Israel cu scorul de 2-0, tricolorii reuşind să învingă şi Suedia, echipă calificată la Mondialele din Rusia. Meciul s-a jucat la Craiova, oraş din care prima noastră echipă reprezentativă nu a plecat niciodată învinsă. Astfel, după victoria, scoe 1-0, cu Suedia, bilanţul tricolorilor în Cetatea Băniei este de patru victorii şi două egaluri.

Tot patru victorii a înregistrat naţionala şi în mandatul lui Cosmin Contra, celelalte două meciuri cu Guriţă pe banca tehnică fiind egalul din Danemarca, din preliminariile CM 2018, şi înfrângerea de acasă, cu Olanda, din meci amical.

Meciul de marţi a fost primul pentru echipa naţională la Craiova după o pauză de 14 ani. Partida precedentă a avut loc la 4 septembrie 2004, când tricolorii au învins cu 2-1 Macedonia, în preliminariile Cupei Mondiale.

Romania-Suedia 1-0. Prima repriză a fost una puţin spectaculoasă şi cu numai câteva faze de poartă. Oaspeţii au avut prima şansă (12), dar Fransson a şutat peste poartă din 14 metri. Apoi, scandinavii au creat din nou pericol prin Sema (14), al cărui şut a fost blocat.

Nici România nu a avut şut pe poartă în prima repriză, prima oportunitate fiind semnată de Mitriţă (25), care a tras pe lângă poartă la finalul unei acţiuni personale. Ultima fază a primei reprize a purtat semnătura lui Ţucudean (45+3), care a tras pe lângă poartă.

Finalul primei părţi a fost întrerupt circa trei minute de arbitru, din cauza petardelor aruncate de unii fani craioveni.

Debutul reprizei secunde a fost foarte animat, nordicii punând în pericol poarta lui Tătăruşanu de două ori, prin Thelin (51), cu un şut pe lângă ţintă de la 16 metri, şi prin Sema (55), scăpat de Manea, cu un şut alături de poartă din poziţie foarte bună.

Inspirat introdus de Contra în locul lui Mitriţă, Rotariu a reuşit să marcheze primul său gol la naţională în min. 57, la cincea selecţie. Tot Rotariu a fost aproape de a înscris în min. 60, dintr-o lovitură liberă de la circa 30 de metri, însă portarul Johansson a respins de sub transversală.

Tătăruşanu (71) l-a blocat pe Toivonen, după ce Guidetti fusese blocat de Manea, la cea mai bună şansă de egalare a oaspeţilor.

Până la final, România a mai ratat ocazii bune de gol prin Stanciu (73), care a fost oprit în poziţie de gol la 13 metri, prin Grozav (82), care l-a driblat pe Johan Larsson şi a şutat la colţul lung, şi prin Man (90+2), care a scăpat spre poartă, dar a trimis peste buturile lui Johansson.

Selecţionerul Contra le-a oferit şansa debutului fundaşului Ionuţ Nedelcearu şi extremei Dennis Man.