ROMÂNIA-SUEDIA în Cupa Davis. Horia Tecău: Vom avea energia să câştigăm

Andrei Pavel, căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a României, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că obiectivul său este să câştige meciul cu Suedia, pentru menţinerea în Grupa I din Zonei Europa/Africa.

09 sept. 2014, 12:03
ROMÂNIA-SUEDIA în Cupa Davis. Horia Tecău: Vom avea energia să câştigăm

Obiectivul nostru este să câştigăm. Pentru această întâlnire avem câteva elemente care ne avantajează. În primul rând, au răspuns convocării cei mai buni jucători din România la această oră pentru Cupa Davis. În al doilea rând, o să jucăm pe teren propriu”, a spus Andrei Pavel, înaintea meciurilor care vor avea loc în perioada 12-14 septembrie, pe Arena Centrală din cadrul complexului Arenele BNR din Bucureşti.

În continuare, el a spus: „Desigur, ar fi frumos ca după primele două zile să acumulăm toate cele trei puncte necesare victoriei, dar şi după trei zile dacă o să învingem este bine. Echipa Suediei are mulţi jucători tineri, ei vor evolua în deplasare, deci sunt relaxaţi. Prin acest element, adversarul nostru este periculos„.

Mă bucur că la meciul nostru o să vină şi Simona Halep, asta ne va stimula mult„, a mai arătat Andrei Pavel.

Horia Tecău a spus la rândul său: „Avem o echipă cu experienţă. Calculele hârtiei arată că suntem favoriţi. Pe noi ne avantajează terenul mai lent şi susţinerea publicului. Eu mă simt bine pe aceste terenuri, am câştigat la dublu mai multe ediţii ale turneului de la Bucureşti. După 3-4 zile de antrenament şi odihnă cred că vom avea energia necesară să învingem Suedia. Mă bucur că a revenit Florin Mergea în echipa noastră„.

În cadrul unei conferinţe de presă separate, Fredrik Rosengren a spus: „Suntem pregătiţi pentru confruntarea cu echipa de Cupa Davis a României. Vom încerca să arătăm cel mai bun tenis al nostru. Vreau să remarc numărul mare de tineri din echipa noastră. Dacă ne gândim la perioada următoare, faptul că ei se pregătesc acum este un mare avantaj„.

Întrebat care vor fi cei doi jucători de simplu aleşi, Fredrik Rosengren a menţionat: „La simplu vor juca Elias Ymer şi Christian Lindell„.

Echipa României:

Adrian Ungur (29 de ani, 137 ATP, la simplu); a debutat în Cupa Davis în 2010, contra Ucrainei; a jucat 11 meciuri: simplu (victorii/înfrângeri) 5/6, dublu (victorii/înfrângeri) 0/0;

Marius Copil (24 de ani, 175 ATP, la simplu); a debutat în Cupa Davis în 2009, contra Rusiei; a jucat în 11 meciuri: simplu (victorii/înfrângeri) 4/3, dublu (victorii/înfrângeri) 2/2;

Horia Tecău (29 de ani, 21 ATP, la dublu); a debutat în Cupa Davis în 2003, contra Ecuadorului; a jucat 18 meciuri: simplu (victorii/înfrângeri) 0/2, dublu (victorii/înfrângeri) 9/7;

Florin Mergea (29 de ani, 36 ATP, la dublu); a debutat în Cupa Davis în 2003, contra Ecuadorului; a jucat 10 meciuri: simplu (victorii/înfrângeri) 1/1, dublu (victorii/înfrângeri) 4/4.

Echipa Suediei

Elias Ymer (18 ani, 244 ATP, la simplu); a debutat în Cupa Davis în 2013, contra Danemarcei; a jucat 2 meciuri: simplu (victorii/înfrângeri) 1/1;

Christian Lindell (22 de ani, 274 ATP, la simplu); a debutat în Cupa Davis în 2013, contra Ucrainei; a jucat 4 meciuri
– simplu (victorii/înfrângeri) 0/4;

Isak Arvidsson (22 de ani, 300 ATP, la dublu); a debutat în Cupa Davis în 2013, contra Ucrainei; a jucat 4 meciuri
– simplu (victorii/înfrângeri) 0/4;

Johan Brunstrom (34 de ani, 54 ATP, la dublu); a debutat în Cupa Davis în 2012, contra Serbiei, a jucat 7 meciuri: simplu (victorii/înfrângeri) 0/1, dublu (victorii/infrangeri) 5/1.