România, ţara cu cel mai mare număr de decese de coronavirus din Europa. Vlad Voiculescu, nou atac la adresa lui Florin Cîţu: „Măcar copiii să-i salvăm”

Vlad Voiculescu a făcut o comparaţie între situaţia epidemiologică de acum şi cea din martie-aprilie, perioadă când era ministru al Sănătăţii. Fostul ministru cosideră că cei aflaţi la conducerea ţării ar trebui să ceară ajutorul ţărilor europene, mai ales că România a raportat cel mai mare număr zilnic de decese de coronavirsus.

20 sept. 2021, 19:54
România, ţara cu cel mai mare număr de decese de coronavirus din Europa. Vlad Voiculescu, nou atac la adresa lui Florin Cîţu: „Măcar copiii să-i salvăm”

Vlad Voiculescu a făcut o comparaţie între situaţia epidemiologică de acum cu cea din martie-aprilie când era ministru, lansând un nou atac la adresa premirului Florin Cîţu .

Vlad Voiculescu, nou atac la adresa lui Cîţu

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 20 septembrie 2021. Ilfovul intră în scenariul roşu. Aproape 1.000 de pacienţi la ATI

Fostul ministru al Sănătăţii spune că oficialii ar trebui să ceară ajutorul ţărilor europene, după ce România a raportat cel mai mare număr zilnic de decese de coronavirsus.

”Martie – Aprilie:
1. maximum a fost de peste 6.000 de cazuri / zi;
2. 1400-1600 paturi ATI pentru pacienţii Covid19, aproape toate ocupate.

Astăzi:

1. Nu mai departe de mâine vom depăşi deja 6.000 de cazuri / zi
2. Conform datelor oficiale, la nivel naţional avem doar 1087 de paturi de ATI; În toată România mai erau astăzi doar 19 paturi libere; în Bucureşti niciunul.
Şi totuşi, ce am văzut peste weekend la televizor au fost imagini cu Superman Cîţu la Vama Veche. Bravo”, a scris Voiculescu pe Facebook.

Acesta consideră că momentan Florin Cîţu nu mai are motiv să arunce vina pe Ministerul Sănătăţii.

”Targetul de 1.600 paturi repetat papagaliceşte pare că a fost complet uitat chiar de către autorul acestuia acum când nu mai are niciun interes să arunce vina pe MS. După ce am auzit de sute de ori că “avem o campanie de vaccinare de succes”, astăzi suntem pe locul 1 în Europa şi pe locul 10 în lume la numărul de decese zilnice.

Din fericire – şi asta este singura veste bună in acest context – celelalte ţări europene vor trece mult mai uşor prin acest val decât noi – o să le putem cere ajutorul, ceea ce premierul, dr. Arafat şi ministrul Cseke ar trebui să facă imediat. Măcar copiii să-i salvăm”, a mai scris Voiculescu pe Facebook.

Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 3.342 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 78 de persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 952 de pacienţi cu COVID-19, numărul lor fiind în creştere. 230 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 20 dintre ei fiind la ATI. Judeţele Ilfov şi Satu MAre au depăşit rata de infectare de 3 la mie.

Citeşte şi Nicolae Bacalbaşa, declaraţie halucinantă în pandemia de coronavirus: „Suprapopularea violentă necesită reducerea rapidă a populației lumii”


loading...