România trece la ora de iarnă. Nu uitaţi de trecerea la ORA DE IARNĂ 2021! Când şi cum se schimbă ora

Deși în urmă cu ceva timp Comisia Europeană a propus renunțarea la ora de iarnă, până în acest moment în România nu s-a luat o decizie în acest sens. Astfel că, în luna octombrie, se va trece la ora de iarnă, iar noaptea va fi mai lungă.

24 sept. 2021, 18:17
România trece la ora de iarnă. Nu uitaţi de trecerea la ORA DE IARNĂ 2021! Când şi cum se schimbă ora

Ora de iarnă 2021. Anul acesta ar putea fi ultimul cu o schimbare de sezon a orei standard după ce Comisia Europeană a cerut renunţarea la schimbarea orei, dar România nu a ratificat încă recomandarea. Dormim mai mult, dormim mai puţin, mai ştie cineva de la una an la altul? În acest an, trecerea la ora de iarnă se face între 30 și 31 octombrie, când ceasurile se vor da cu o oră înapoi, ora 04:00 devenind ora 03:00.

Mai concret, în acest an, trecerea la ora de iarnă se face între 30 și 31 octombrie, când ceasurile se vor da cu o oră înapoi, ora 04:00 devenind ora 03:00. Romaniatv.net îţi spune cum afli ORA EXACTA indiferent de fusul orar.

ORA DE IARNĂ 2021. Cum se schimbă ora în weekend, nu uitaţi să vă potriviţi ceasurile! Ar putea fi ultimul an în care se schimbă ora în România
Ora de iarnă 2021 va funcționa diferit față de cea din 2020, când când ora 04:00 devenea ora 03:00, în noaptea de 24 spre 25 decembrie.

Medicii susțin că schimbarea orei ne poate afecta serios organismul. Copiii și vârstnici resimt cel mai puternic această schimbare. Adaptarea completă a organismului la noul program se va întâmpla în aproximativ două săptămâni, așa că nu pune presiune pe tine și ai răbdare. Dacă te vei suprasolicita este posibil să ai diverse probleme de sănătate.

Pentru a trece mai ușor la noul ritm, este bine să reduci consumul de stimulente, cum sunt cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante. Deși sunt puțini care cunosc acest lucru, medicii susțin că schimbarea orei ne poate afecta serios organismul. Însă, nu toți oamenii au parte de schimbările acestea. Unii nu au părut afectați de-a lungul timpului. Se spune că cei mai afectați de schimbarea orei sunt copiii și persoanele în vârstă.

ORA DE IARNĂ 2021. Când se schimbă ORA, nu uitaţi să vă potriviţi ceasurile
Adaptarea completă a organismului la noul program se va întâmpla în aproximativ două săptămâni, așa că nu pune presiune pe tine și înncearcă sa i mai multă răbdare.

Mai mult, este bine să reduci consumul de stimulente, cum ar fi cafeaua, ceaiul negru și orice alte energizante, pentru ca organismul tău să nu fie afectat. Astfel, poți trece mai repede peste această schimbare.

ORA DE IARNĂ 2021. Despre timp:

  • Timpul este o masura datorita careia putem ordona evenimente de la trecut, prezent si viitor, dar si cu ajutorul careia putem stabilii durata unor evenimente sau intervalul dintre ele.
    Masurarea timpului are doua metode distincte: un calendar 2016 (fie civil, fie un calendar ortodox, un instrument matematic sau tematic pentru organizarea intervalelor de timp) si ceasul (un mecanism fizic ce numara perioade din timp).
    In viata de zi cu zi, ceasul este consultat pentru a vedea care este ora din zi, iar calendarul este urmarit pentru perioade temporare mai mai de o zi.
    O mare varietate de dispozitive de masurare a timpului au fost inventate de-a lungul istoriei. Cu studiul acestora se ocupa orologia.
    In Egiptul antic un dispozitiv de masurare a timpului zilei era ceasul solar, cand, la rasaritul soarelui se trasa o linie, dar si la asfintitul lui, iar distanta “parcursa era impartita in parti egale.
    Un alt dispozitiv de masurare a timpulu, era ceasul cu apa sau cleipsidra, ce putea fi folosita si cand nu era soare pe cer.
    In Grecia antica precum si populatia din Chaldea, obisnuiau sa masoare timpul pornind de la observatiile astronomice.
    Primul ceas mecanic a fost inventat si dezvoltat de chinezi.