ROMANIA – TURCIA: 2-0 Test reuşit pentru Contra

România a învins Turcia, echipă pregătită de Mircea Lucescu, scor 2-0, într-un meci amical

09 nov. 2017, 11:06
ROMANIA – TURCIA: 2-0 Test reuşit pentru Contra

Reprezentativa României a învins, joi, cu scorul de 2-0 (1-0), selecţionata Turciei, antrenată de Mircea Lucescu, într-un meci amical disputat la Cluj-Napoca.

LIVETEXT ROMÂNIA – TURCIA 2-0

 

Min. 69> ROMANIA TURCIA: 2-0, Gol Grozav, care reuşeşte dubla

Min. 41> ROMANIA TURCIA: 1-0, Gol Grozav

Min. 20 – Budescu şutează spre poarta lui Volkan, însă mingea trece pe lângă poarta turcilor

Min. 18 – Intrare dură a lui Pintilii, însp mijlocaşul lui FCSB este iertat de arbitru şi nu este avertizat

#Înainte de startul partidei, Mircea Lucescu a primit un tricou al României din partea preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu

Echipa de start România: Pantilimon – Săpunaru, Chiricheș, Dr. Grigore, Toșca – Pintilii, Stanciu – Deac, Budescu, Grozav – Keșeru
Antrenor: Cosmin Contra

Echipa probabilă Turcia: Babacan – Tufan, Toprak, Soyuncu, Koybași – Selcuk Inan, Yokușlu – Yazici, Ozyakup, Calhanoglu – Tosun
Antrenor: Mircea Lucescu

Arbitru: Tiago Martins
Asistenți: Ricardo Santos, Luis Campos

ROMANIA – TURCIA LIVE VIDEO ONLINE 2017 PRO TV: Test pentru Contra. LIVE STREAMING PROTV

Selecţionerul Mircea Lucescu a declarat, miercuri, că meciul amical al României cu Turcia este unul de observare pentru jucătorii noi, el subliniind că dacă nu a putut deveni antrenorul „tricolorilor” măcar să îi întâlnească pe terenul de joc.

„E un meci amical, un meci de prietenie, am fost iniţiatorul acestui joc. Am luat imediat legătura cu federaţia. Dacă n-am putut să o conduc de pe margine, măcar să o întâlnesc pe terenul de joc. Este un meci de observare pentru jucătorii noi. Ne întoarcem iar la naţionala României. Eraţi mici când am plecat de la echipa naţională, de la 0-4 cu Austria.Tricoul cu numărul zece este valabil doar în campionatul Italiei, pentru că acolo toate mingiile treceau prin intermediul unui singur jucător, că a fost Maradona, că a fost Zico. În campionatul Angliei nu e aşa, în campionatul Germaniei nu e aşa. Pentru mine nu există un număr zece! Toţi jucătorii de pe teren sunt numărul zece pe teren. Cine are mingea la picior este numărul zece. Nu judecăm fotbaliştii după meciul de pe tricou”, a spus Lucescu, conform dolcesport.ro.

Lucescu consideră că nici el nici Cosmin Contra nu au nevoie de victorie în meciul de joi. „Nu avem nevoie de victorie, nici eu, nici Contra. Pentru noi este foarte important cum joacă cele două echipe, trebuie să observăm jucătorii. Patronul vestiarul României este Cosmin Contra”, a precizat Mircea Lucescu.

ROMANIA – TURCIA LIVE VIDEO ONLINE 2017 PRO TV: Test pentru Contra. LIVE STREAMING PROTV. 

Cu ocazia meciului amical de fotbal România – Turcia, care se va desfășura pe Stadionul CFR ”Dr. Constantin Rădulescu”, de la ora 20.15, vor fi impuse restricții de circulație pentru buna desfășurare a acestui eveniment. Astfel, circulația rutieră va fi restricționată în intervalul orar 18.15 – 22.15 pe str. Romulus Vuia de la intersecţia „Şapte străzi” până la intersecţia cu str. 11 Octombrie, str. 11 Octombrie, str. Migdalului de la intersecţie cu str. 11 Octombrie până la intersecţia cu str. 16 Februarie, str. Gruia de la intersecția „Şapte străzi” până la intersecţia cu str. 11 Octombrie.

ROMANIA – TURCIA LIVE VIDEO ONLINE 2017 PRO TV: Test pentru Contra. LIVE STREAMING PROTV. 

 
Fanii echipei naționale a României au fost invitaţi în aceste zile să-şi exprime opţiunile pe www.digisport.ro dacă „tricolorii” conduși de Cosmin Contra vor avea câștig de cauză în amicalul programat joi seară în Gruia contra selecționatei Turciei, cu Mircea Lucescu pe bancă. Publicul Digi Sport a decis în mare parte că întâlnirea din această seară se va încheia nedecisă.

Ocolit de Cosmin Contra la convocarea pentru dubla cu Kazahstan (3-1) şi cu Danemarca (1-1), Cristian Săpunaru se află acum printre tricolorii chemaţi de noul selecţioner la lot. Jucător de bază la Kayserispor, fostul jucător al Rapidului şi al Astrei se află într-o formă foarte bună. Garantează pentru el Marius Şumudică, antrenorul care-l pregăteşte zi de zi în Turcia

România – Turcia LIVE TEXT. România va întâlni Turcia, la Cluj, într-un amical. Tricolorii îşi vor testa forţele în faţa echipei antrenate de cel mai mare tehnician român, Mircea Lucescu.

Acesta este al treilea meci al lui Cosmin Contra pe banca României. El i-a mai condus pe tricolori în dubla cu Kazahstan (3-1) şi Danemarca (1-1).

Mircea Lucescu a dezvăluit că el a fost cel care a insistat pentru ca amicalul dintre România şi Turcia să aibă loc.

„Dacă nu am putut s-o conduc de pe margine, măcar să o pot întâlni pe terenul de joc. Ştiţi foarte bine că am fost scos de la echipa României după 4-0 cu Austria. Eraţi mici când am fost înlăturat de la naţională”, a comentat Il Luce.

Budescu a declarat că e onorat să evolueze împotriva lui „Il Luce”: „O să fie ceva extraordinar, nu în fiecare zi joci împotriva dânsului. Oricine ar dori să joace cu el sau împotriva lui. Noi sperăm să ne facem jocul, să facem un meci bun. E important acest lucru”, a declarat mijlocaşul celor de la FCSB.

Contra (41 de ani) are numai cuvinte de laudă pentru omologul său de pe banca Turciei. Îl consideră un exemplu demn de urmat pentru toți antrenorii tineri. Înaintea „dublei amicale”, tehnicianul României nu a gândit o strategie comună. Preferă să ia meciurile pe rând, iar acum cel cu Turcia este cel mai important pentru el.

„Eu sper să fie începutul pentru ambele echipe. Sper să ne vedem în 2020 la turneul final. Ar fi o bucurie pentru ambele reprezentative. Mircea Lucescu e cel mai mare antrenor român, cu rezultate extraordinare. E un exemplu de urmat pentru antrenorii tineri.

Întotdeauna e bine să te duelezi cu astfel de antrenori. Nu m-am gândit la două formule. Am meciul de mâine, după care mă gândesc și la cel cu Olanda. Cel mai important e meciul de mâine”, a spus Cosmin Contra, la conferința de presă de miercuri.

Lucescu senior a remarcat 3 jucători din lotul lui Cosmin Contra. Este vorba despre Nicușor Stanciu, Alex Chipciu și Ciprian Tătărușanu.

Mircea Lucescu a avut parte de o surpriză uriașă când a ajuns la Cluj. Acesta a fost întâmpinat de marele actor Florin Piersic.

Piersic și Lucescu au stat de vorbă preț de câteva minute. În momentul în care s-au văzut, marele actor a ținut să-l pupe pe obraz pe tehnician.

LIVE România – Turcia, azi, de la 20:15

România şi Turcia au multe lucruri în comun. Dacă altă dată erau respectate în fotbalul european şi mondial, acum sunt într-o perioadă foarte slabă a lor. ”Tricolorii” n-au fost în stare să termine măcar pe locul 2 într-o grupă de calificare din care au mai făcut parte Polonia, Danemarca, Muntenegru, Armenia şi Kazahsta. România a terminat pe locul 4, după Polonia, Danemarca şi Muntenegru – în cea mai slabă campania de calificare din istoria ”tricolorilor”. Rezultatele dezastruoase au dus la înlocuirea lui Christoph Daum cu Cosmin Contra, o mutare care s-a făcut însă prea târziu.

  • 12.000 de bilete se vâduseră la România – Turcia, până miercuri, la ora 18:00

Romania-Turcia LIVE VIDEO. Criză şi în Turcia

Turcii au şi eu o perioadă în care nu-şi găsesc ritmul. Cu o generaţie îmbătrânită şi cu mulţi jucători care sunt rezerve la echipele lor de club, turcii au terminat pe locul 4 în grupa de calificare, în spatele Islandei, Ucrainei, Croaţiei şi Ucrainei. Ca şi România, Turcia şi-a schimbat selecţionerul în ultimele etape din campania de calificare. A fost numit Mircea Lucescu, un antrenor atât de dorit de suporteri la naţionala României. Din nou, a fost o mutare făcută mult prea târziu şi ”Il Luce” n-a reuşit nicio minune. De altfel, mulţi jurnalişti, dar şi suporterii au început deja să-l conteste vehement Mircea Lucescu.

LIVE România – Turcia, azi, de la 20:15. Contra vs. Lucescu

Diferenţa între cei doi este uriaşă. Dacă Mircea Lucescu este un antrenor cu o carieră incredibilă în spate, recunoscută la nivelul fotbalului mondial, Contra se află la început de drum. ”Guriţă” se află la prima experienţă ca selecţioner, însă rezultatele obţinute până acum sunt destul de bune. Cu Contra pe bancă, România a învins cu 3-1 Kazahstanul şi a făcut egal cu Danemarca, 1-1, în ultimele două meciuri din preliminariile pentru CM 2018.

De partea cealaltă, Lucescu a condus până acum patru meciuri pe banca turcilor, dar rezultatele sunt sub aşteptări. Turcia a pierdut cu 2-0 în faţa Ucrainei, a învins Croaţia cu 1-0, a pierdut cu 3-0 cu Islanda şi a făcut 2-2 cu Finlanda. Rezultate care au lăsat-o pe Turcia acasă.

Cei doi nu s-au mai întâlnit până acum, iar diferenţa de experienţă este uriaşă. Ca un fapt divers, Cosmin Contra a condus ca antrenor 181 de meciuri. Mai puţine decât are Mircea Lucescu doar în cupele europene, 222 de partide. La nivel european, Lucescu a reuşit să câştige Supercupa Europei, în 2000, cu Galatasaray şi Cupa UEFA, în 2009, cu Şahtior. Singurele trofee din cariera de antrenor pe care le are Cosmin Contra sunt Cupa României (Petrolul, 2013) şi Cupa Ligii României (Dinamo, 2017).

LIVE România – Turcia, azi, de la 20:15. Două echipe în reconstrucţie

Eşecurile din preliminariile CM 2018 i-au împins pe cei doi selecţioneri să înceapă un proces de reconstrucţie. Mircea Lucescu a lăsat acasă nu mai puţin de 10 jucători importanţi: Serkan Kirintili, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belazoglu, Nuri Sahin, Sabri Sarioglu, Arda Turan, Volkan Sen, Burak Yilmaz, Mevlut Erdinc. În locul lor a selecţionat mai mulţi tineri sau jucători care n-au mai fost până acum la naţională, pe care vrea să-i vadă dacă ar putea aduce sau nu un plus. Inclusiv Kayserispor, echipă antrenată de Marius Şumudică, trimite doi jucători la naţională, pe Atila Turan, Deniz Turuc. Lucescu a declarat că problema naţionalei Turciei ar fi chiar mai gravă decât situaţia României, deoarece el trebuie să întinerească tot lotul, în vreme ce Contra trebuie doar să întărească echipa.

Însă şi Contra îşi doreşte sânge proaspăt la naţională, care să aducă un nou aer. În ultima vreme, au fost introduşi în circuitul naţionalei jucători precum Mihai Bălaşa (FCSB), Nicuşor Bancu (CS U Craiova), Cristi Ganea (Viitorul), Alex Băluţă (CS U Craiova), Florin Tănase (FCSB) şi George Ţucudean (Viitorul). Contra se bazează în continuare pe nucleul de jucători cu experienţă, însă, în acelaşi timp, caută să crească şi altă generaţie.

LIVE România – Turcia, azi, de la 20:15. Meciuri directe

România şi Turcia s-au mai întâlnit de 12 ori până acum. Primul meci între cele două naţionale s-a disputat pe 2 noiembrie 1958, în preliminariile pentru Campionatul European. Atunci, naţionala noastră s-a impus cu 3-0, prin golurile marcate de Oaidă, Gheorghe Constantin şi Constantin Dinulescu. Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată pe 10 septembrie 2013, în preliminariile pentru CM 2014. Turcia a câştigat atunci cu 2-0, dar jocul rezultatelor ne-a dus la baraj, în timp ce Turcia a terminat pe locul 4 în grupă.
Sunt şapte jucători care au fost atunci în lotul României şi care se regăsesc şi acum: Tătăruşanu, Chiricheş, Hoban, Pintilii, Torje, Lobonţ şi Dragoş Grigore.

România are palmares pozitiv în jocurile cu Turcia. Din 12 meciuri, a câştigat 7, a pierdut 4 şi o singură dată s-a terminat la egalitate. Ultima victorie a ”tricolorilor” a fost pe 12 octombrie 2012, tot în preliminariile pentru CM 2014. România s-a impus atunci cu 1-0 în Turcia, printr-un gol marcat de Gicu Grozav.

Ultimele 5 meciuri dintre România şi Turcia:

  • România – Turcia 0-2 (10 septembrie 2013, preliminarii CM 2014)
  • Turcia – România 0-1 (12 octombrie 2012, preliminarii CM 2014)
  • Turcia – România 2-0 (11 august 2010, amical)
  • România – Turcia 2-0 (22 august 2007, amical)
  • Turcia – România 1-3 (13 noiembrie 1985, preliminarii CM 1986)