ROMÂNIA TV devansează Antena 3 şi urcă pe prima poziţie în topul preferinţelor telespectatorilor

România TV urcă pe cea mai înaltă poziţie în topul preferinţelor telespectatorilor şi devansează categoric principalul concurent Antena 3. Astfel, România TV devine cea mai urmărită televiziune de ştiri.

20 sept. 2015, 12:26
ROMÂNIA TV devansează Antena 3 şi urcă pe prima poziţie în topul preferinţelor telespectatorilor

Transmisiunile speciale privind controversele legate de moartea lui Corneliu Vadim Tudor, imaginile in direct din locul in care s-a ascuns cel mai cunoscut asasin al momentului, dezvăluirile făcute de Simona Gheorghe despre politicienii din România, la ora 20.00 dar şi celelalte ştiri i-au făcut pe telespectatori să aleagă, sâmbătă, România TV.

Pe parcursul zilei, cota de piaţă înregistrată de ştirile România TV a fost de 6,5 % la nivel naţional, în timp ce Antena 3 a avut o cotă de piaţă de doar 5 %. Este al doilea cel mai mare avans din istorie pe care România TV îl obţine în faţa Antenei 3.

Citeşte şi Un nou record. România TV, cel mai urmărit post de televiziune în ziua arestării lui Oprescu

În prime-time, România TV a fost lider de audienţă cu ediţiile speciale în care s-au dezbătut cele mai interesante teme ale momentului. Cota de piaţă înregistrată de România TV a fost de 6,5%, în timp ce Antena 3 a avut 4.8%.

De altfel şi cel mai vizionat minut al zilei a fost înregistrat tot seara, la ora 20.52 când 742 de mii de telespectatori din întreaga ţara, urmăreau emisiunea România Exclusiv, moderată de Simona Gheorghe.

Seara, emisiunile România TV s-au impus categoric. Cele mai mari diferenţe au fost înregistrate la „România de Vreme” cu un share de 8,3 %, faţă de 4,4 % Antena 3 şi de la ora 20.00 la „România Exclusiv”, moderată de Simona Gheorghe, unde s-a inregistrat un share de 7,6% la 3,4 %, Antena 3, la nivel naţional, potrivit Kantar Media.