România TV le cere public domnilor Savaliuc, Comaroni şi Roşca Stănescu să elimine numele România TV din comunicatul public

România TV le cere public domnilor Răzvan Savaliuc, Bogdan Comaroni şi Sorin Roşca Stănescu, trei dintre cei cinci membri ai Consiliului de Onoare al Clubului de Presă, să elimine numele postului România TV din orice comunicat sau orice altă informare legată de respectiva organizaţie.

14 mai 2023, 11:15
România TV le cere public domnilor Savaliuc, Comaroni şi Roşca Stănescu să elimine numele România TV din comunicatul public

România TV le cere public domnilor Savaliuc, Comaroni şi Rosca Stănescu să elimine numele România TV din comunicatul public. Pe 3 mai, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, a avut loc la Bucureşti, într-o sală de conferinţe a hotelului Crowne Plaza, prima convenţie a Clubului de Presă. În urma candidaturilor şi votului, structura de reprezentare a Clubului de Presă, sub denumirea de Consiliul de Onoare al Clubului de Presă, are următoarea componenţă: 1. Cozmin Guşă; 2. Sorin Roşca Stănescu; 3. Răzvan Savaliuc; 4. Bogdan Comaroni; 5. Claudiu Asimionesei.

România TV precizează încă o dată că nu face parte din Clubul de Presă, aşa cum eronat a informat Realitatea Plus, dar nici dintre membrii vreunui alt club de presă din România la momentul actual – mai 2023. La momentul când şi dacă va considera oportun, postul de ştiri nr. 1 din România va anunţa pe cale oficială apartenenţa sa la orice fel de organizaţie de acest tip.

România TV condamnă pe această cale orice demers de folosire a numelui postului nostru de ştiri pentru a promova şi a da credibilitate unei asociaţii sau club de presă. Dorim să transmitem prin acest apel celor care au apelat la astfel de practici faptul ca este o acţiune incalificabilă din punct de vedere etic şi refuzăm să dăm curs unor astfel de „instigări”.

În schimb, RomâniaTV.net s-a înscris într-o asociație cu caracter profesional, care are drept scop apărarea drepturilor editorilor de presă online, denumită Asociația Editorilor de Presă Scrisă și Online.

Asociația Editorilor de Presă Scrisă și Online este o organizație non profit, persoană juridică de drept privat, cu scop nepatrimonial, neguvernamentală și apolitică care are ca scop principal reprezentarea drepturilor și a intereselor membrilor asociației în calitate de editori de presă scrisă (online și tipărită) în fața tuturor autorităților de stat la nivel central și local cât și a tuturor terților de drept public sau privat, în România sau din afara României (internațional), promovarea și conștientizarea rolului presei scrise și online în societate.