România U21 înfruntă Germania U21 pentru calificarea în sferturile EURO2021

Jucătorii României au primit marţi dimineaţă rezultatele testelor Covid şi toate sunt negative, astfel că antrenorul Adrian Mutu va avea la dispoziţie întreg lotul, în afară de căpitanul Marius Marin şi George Ganea, suspendaţi.

30 mart. 2021, 11:07
România U21 înfruntă Germania U21 pentru calificarea în sferturile EURO2021

România U21 va evolua, marţi, de la ora 19.00, cu naţionala Germaniei, în al treilea meci din grupa A de la Campionatul European de tineret, meciul de la Budapesta urmând a fi arbitrat de Guillermo Cuadra Fernandez, ajutat de conaţionalii săi Iñigo Prieto şi José Naranjo.

România are nevoie de o victorie pentru a se califica sigur în faza sferturilor de finală, fără a mai conta celălalt meci al grupei, dintre Olanda U21 şi gazda turneului, Ungaria U21. De asemenea, tricolorii mici pot trece mai departe şi în cazul unui egal, dar doar în anumite condiţii. Cu un egal şi presupunând că Olanda ar învinge Ungaria, tricolorii ar fi la egalitate de puncte cu batavii şi cu nemţii, caz în care s-ar recurge la un clasament în 3 al golaverajelor, dar în care s-ar lua în calcul doar meciurile dintre cele 3 formaţii, nu şi cele cu Ungaria.

Astfel, la un scor de cel puţin 2-2 în România U21 – Germania U21, elevii lui Mutu ar avea un golaveraj de 3-3 sau mai mare, la fel ca Germania, iar Olanda ar avea 2-2, deci am trece mai departe. La scorul de 1-1 în meciul României, Olanda ar trebui să piardă puncte sau să câştige doar cu 1-0 pentru ca tricolorii să avanseze în competiţie.

Elevii lui Mutu se pot califica şi în cazul unei înfrângeri, dar asta ar presupune ca Ungaria să îi ia punct sau puncte Olandei, dar având îîn vedere rivalitatea dintre România şi maghiari, este puţin probabil ca aceştia să „îşi dea viaţa pe teren”, în condiţiile în care au 0 puncte şi 0 şanse de calificare înaintea ultimului meci.

România U21 – Germania U21: echipe probabile

ROMÂNIA U21:

1. A. Vlad – 16. Haruț, 13. Ciobotariu, 4. Pașcanu, 2. Boboc – 18. Itu, 6. Dulca, 11. A. Ciobanu – 17. Oct. Popescu, 21. Ad. Petre, 20. Mățan

REZERVE: Aioani, Eșanu, Chindriș, Drăgușin, Vlădoiu, Opruț, Oaidă, Cîmpanu, Olaru, Moruțan

SELECŢIONER: Adrian Mutu

GERMANIA U21: 12. Dahmen – 2. Vagnoman, 5. Pieper, 4. Scholtterbeck, 3. Daum – 6. Dorsch, 8. Maier – 21. Baku, 9. Burkadt, 11. Berisha – 10. Nmecha

REZERVE: Schubert, Grill, Ambrosius, Ozcan, Janelt, Klimowicz, Kruger, Leitsch, Moukoko, Jakobs, Stach, Thiaw

SELECȚIONER: Stefan Kuntz

Discursul căpitanului „tricolorilor mici”, Marius Marin, înainte de meciul cu Ungaria U21

Citeşte şi: Mită în Liga 2. Omul lui Mădălin Mihailovici, CEO Veolia, a fost demascat! A fost reţinut de autorităţi, dar a fost eliberat din motive ascunse