România U21 la TVR. Postul public va transmite meciurile naţionalei de tineret din preliminariile Euro 2023

România U21 la TVR. Echipa națională de tineret va putea fi urmărită la un alt post de televiziune în preliminariile pentru Euro 2023, după ce ultima campanie a fost transmisă de Pro TV.

23 nov. 2020, 17:07
România U21 la TVR. Postul public va transmite meciurile naţionalei de tineret din preliminariile Euro 2023

România U21 la TVR. „Tricolorii mici” au obținut pentru a doua oară consecutiv calificarea la turneul final al Campionatului European U21. Dacă până acum microbiștii erau obișnuiți să urmărească meciurile pe Pro TV sau Pro X, situația s-a schimbat. Federația Română de Fotbal a semnat un contract în urma căruia următoarele zece meciuri, dintre care cinci acasă și alte cinci în deplasare, vor putea fi urmărite la postul public de televiziune, anunţă TVR.

România U21 la TVR

„Echipa națională revine la Televiziunea Română într-un moment în care urmează un turneu final european, al doilea consecutiv pentru naționala Under 21. Ne dorim cu toții să retrăim cât mai curând emoția din vara lui 2019, când, și datorită postului național, toată România a fost cu ochii pe prestația jucătorilor noștri de la Campionatul European. Cele mai importante momente ale echipei naționale din istorie au putut fi urmărite la TVR și sperăm cu toți să avem parte în continuare de cât mai multe astfel de evenimente. Mai mult decât atât, naționala Under 21 va putea fi urmărită acum și în Republica Moldova, acolo de unde tricolorii au primit multe mesaje de încurajare în Peluza Tricoloră înainte de duelul cu Danemarca”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

De asemenea, meciurile „tricolorilor mici” se vor putea vedea și în Republica Moldova, pe TVR Moldova.

România U21 se află în urna a treia valorică la tragerea la sorți pentru competiția continentală de anul viitor, din Ungaria și Slovenia. 16 echipe participă la turneul final din 2021. Tragerea la sorți a grupelor EURO 2021 U21 va avea loc pe 10 decembrie, la Nyon.

Meciurile din cele patru grupe ale competiției se vor desfășura între 24 si 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele doua clasate, vor lupta pentru titlul european in fazele eliminatorii programate in aceleasi doua tari, Ungaria si Slovenia, in perioada 31 mai – 6 iunie 2021.

România va bifa a treia prezență la Campionatul European U21, după cele din 1998 și 2019. La precedenta ediție, „tricolorii mici” au ajuns până în semifinale, fiind stopați de Germania.