ROMANIA-UNGARIA: Manifestările fanilor maghiari, pe Arena Naţională VIDEO – UPDATE

ROMANIA-UNGARIA. Incidente la sosirea în Capitală a trenului cu 1.000 de ultraşi maghiari. Suporterii au aruncat în gară cu petarde şi fumigene. Ei au creat haos şi în celelalte oraşe prin care au trecut. Ei au plecat pregătiţi de violenţe încă de la Budapesta, unde au aruncat cu petarde, fumigene şi au fluturat steaguri cu mesaje dure la adresa României. 

11 oct. 2014, 05:47

ROMANIA-UNGARIA. UPDATE, ora 17.00. Fanii maghiari au început să intre pe stadion, după ce li s-au făcut percheziţiile corporale.


 

UPDATE ora 14.30. Şapte autocare cu suporteri maghiari au plecat dinspre Gara Bănească către Pantelimon, acolo unde fanii vor fi ţinuţi până aproape de ora meciului.

Trenul cu suporteri maghiari a ajuns în Capitală, în Gara Băneasa. Aceştia sunt agitaţi, mulţi dintre ei au consumat alcool şi scandează pentru echipa lor favorită. Au petarde şi fumigene şi aruncă cu peturi de bere. Jandarmeria este la faţa locului şi asigură siguranţa în zonă.

Trenul cu peste 1.000 de ultraşi maghiari a oprit într-o haltă din Dolj, unde au fost întâmpinaţi de şefii poliţiei. Fanii au aruncat din nou cu petarde şi au scandat mesaje obscene. Autorităţile au mobilizat forţe impresionante: aproape 10.000 de jandarmi şi de poliţişti.

Trenul cu suporterii unguri, care se îndreaptă spre Capitală, nu a fost lăsat să oprească în două gări, din motive de securitate, după ce maghiarii au aruncat cu petarde în Defileul Jiului.

La Târgu Jiu, suporterii au aruncat cu obiecte şi au huiduit jandarmii şi poliţiştii strânşi pe peron. Autorităţile s-au temut ca suporterii să nu creeze probleme în cele două gări în care ar fi trebuit să oprească trenul.

Mihai Bendeac, MESAJ FABULOS înainte de ROMANIA-UNGARIA

Peste 1200 de suporteri unguri au intrat în ţară vineri noapte cu un tren închiriat special. Controlul la Vama Curtici, din judeţul Arad, a durat aproape o oră, timp în care suporterii s-au manifestat zgomotos şi au scandat pentru echipa lor favorită.

La plecarea din gara Curtici, ungurii au aruncat cu petarde şi cutii goale de bere şi mai mulţi poliţişti şi jandarmi s-au urcat în tren pentru a-i escorta până la Bucureşti.

Suporterii maghiari au plecat pregătiţi de scandal încă de la Budapesta. Mulţi dintre ei au venit la Bucureşti şi la meciul de anul trecut.

Microbiştii, mulţi dintre ei beţi, erau pregătiţi de violenţe încă dinaintea pornirii trenului special.

Susţinătorii naţionalei Ungariei aflaţi în gară fluturau cu mândrie steagurile, afişele şi pancartele cu injurii la adresa românilor şi cu mesaje de revendicare a Ardealului şi a Ţinutului Secuiesc. Mai mult, ei au publicat pe un site fotografii cu arsenalul pregătit pentru meci: cuţite, bâte şi măşti.

Anul trecut, suporterii unguri veniţi la Bucureşti au lăsat prăpăd în urmă. Ei au devastat trenurile şi autobuzele şi s-au încăierat cu forţele de ordine încă de la sosirea la Gara de Nord. Meciul România-Ungaria, ce se va desfăşura pe Arena Naţională, se anunţă a fi cel mai tensionat din a doua etapă a preliminariilor pentru Euro 2016.

ROMANIA-UNGARIA. Naţionala de fotbal a României a întâlnit echipa Ungariei, sâmbătă, de la ora 19,00, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci din preliminariile EURO 2016.

Tricolorii au început excelent campania, cu o victorie în deplasare în faţa Greciei (1-0), luna trecută, în timp ce Ungaria a fost învinsă la Budapesta cu 2-1 de Irlanda de Nord.

Ungaria a venit la Bucureşti cu un selecţioner nou, Pal Dardai, care i-a luat locul lui Sandor Egervari, însă România este favorită în acest meci, în care va fi susţinută de aproximativ 50.000 de spectatori, în timp ce oaspeţii vor avea la Bucureşti o galerie de aproape 3.000 de fani.

ROMANIA UNGARIA ONLINE LIVE VIDEO TVR. Totul despre meciul ROMANIA-UNGARIA

Pentru naţionala României va fi meciul cu numărul 653 din palmaresul general. Tricolorii au până acum un bilanţ de 290 victorii, 163 egaluri, 199 înfrângeri, cu un golaveraj de 1084-846. În meciurile de acasă, în 268 de jocuri, naţionala României a înregistrat 166 victorii, 54 egaluri şi 48 înfrângeri, golaveraj 582-272.

Naţionala de fotbal a României este neînvinsă în ultimele opt partide directe cu Ungaria, dintre care cinci au fost victorii, iar trei egaluri. Şapte dintre aceste meciuri au fost oficiale, iar unul amical. În total, cele două echipe s-au întâlnit de 24 de ori, Ungaria câştigând 12 partide, România 6, iar alte 6 s-au încheiat remiză, golaverajul fiind net favorabil adversarilor, cu 52-30.

Cea mai drastică înfrângere a tricolorilor (chiar din palmaresul lor general) a fost în 1948, la Budapesta, 9-0 pentru Ungaria. Primul meci a însemnat şi o victorie clară a Ungariei, cu 4-0, în 1931. Al doilea meci a adus revanşa, cu 5-1 pentru România, la Bucureşti. Victor Piţurcă a fost selecţionerul României la patru partide cu Ungaria, 1-1 la Budapesta, 2-0 la Bucureşti, ambele în preliminariile EURO 2000, 2-2 la Budapesta şi 3-0 la Bucureşti în 2013, ambele în preliminariile CM 2014. Ultimul meci direct s-a încheiat cu victoria tricolorilor la un scor de forfait (goluri Marica, Pintilii şi Tănase).

ROMANIA-UNGARIA. Meci de RISC MAXIM. Huliganii MAGHIARI vor să atace BUCUREŞTIUL

România nu va putea conta în meciul de sâmbătă pe jucători importanţi precum Ciprian Marica, Gabi Tamaş, Alex Bourceanu. Căpitanul echipei va fi fundaşul Răzvan Raţ, care va bifa cu acest prilej selecţia sa cu numărul 99.

Meciul dintre România şi Ungaria va fi condus de scoţianul William Collum (35 de ani), care e arbitru internaţional din 2006 şi a oficiat la două meciuri ale echipei CFR Cluj în grupele Ligii Campionilor, CFR Cluj – AS Roma 1-1, din 8 decembrie 2010, şi CFR Cluj – Galatasaray 1-3, din 7 noiembrie 2012, dar şi unul al Oţelului Galaţi în Champions League, 1-2 cu FC Basel în deplasare, pe 14 septembrie 2011.