ROMANIA-UNGARIA: Totul despre meciul care ne poate duce la Euro 2016. LIVE VIDEO TVR ROMANIA-UNGARIA

ROMANIA-UNGARIA: Naţionala tricoloră va juca, sambata, de la ora 19.00, pe Arena Nationala, cu UNGARIA, intr-un meci contand pentru etapa a doua a Grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2016. RomaniaTV.net vă prezintă LIVE meciul ROMANIA-UNGARIA 2014.

11 oct. 2014, 09:00
ROMANIA-UNGARIA: Totul despre meciul care ne poate duce la Euro 2016. LIVE VIDEO TVR ROMANIA-UNGARIA

ROMANIA – UNGARIA LIVE VIDEO TVR– ROMANIA UNGARIA, sambata, ora 19:00, in direct de TVR 1 – . Meciul va fi transmis de TVRși va puta fi urmarit LIVE ONLINE AICI.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 66 Victor Piţurcă face şi el a doua schimbare, Cristi Tănase intră în locul lui Sânmărtean.

Min. 63 A doua schimbare la unguri, Varga este înlocuit cu Simon Krisztián.

Min. 52 Varga vede şi el cartonaşul galben, după ce l-a ţinut pe Hoban.

Min. 48 Şut Lovrencsics, de la 20 de metri, mult peste poarta noastră.

Min. 46 Prima schimbare la unguri, Nemanja Nikolic a intrat în locul lui Stieber.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45+2 Finalul primei reprize, România-Ungaria 1-0!

Min. 45 Prima repriză va fi prelungită două minute.

Min. 45 GOOOOL România! Fază de manual a tricolorilor, purtată în mare viteză! Sânmărtean l-a găsit cu o pasă excelentă pe stânga, pe Răzvan Raţ, care a accelerat şi a centrat puternic în faţa porţii maghiare, de unde Rusescu a catapultat balonul în plasă! 1-0 pentru România!

Min. 40 Bucurie de câteva secunde a ungurilor, care au trimis balonul în plasa porţii noastre. Juhasz a înscris, dar arbitrul a anulat golul, pe bună dreptate, pe motiv de ofsaid.

Min. 34 Centrare din corner a lui Maxim, Dragoş Grigore reia cu capul din 12 metri, pe lângă poarta ungurilor.

Min. 31 Florin Gardoş îl faultează pe Adam Szalai şi primeşte şi el cartonaş galben. Este al doilea tricolor avertizat, după Ovidiu Hoban.

Min. 26 Primul galben şi în tabăra ungurilor, Gera l-a faultat dur pe Sânmărtean.

Min. 22 Primul şut pe poartă al meciului. Raţ trage de la 25 de metri, pe jos, prinde Kiraly.

Min. 19 Dzsudzsák a executat lamentabil lovitura liberă, mingea ieşind afară în apropiere de fanionul de la colţul terenului.

Min. 18 Hoban îl faultează pe Elek la marginea careului nostru de 16 metri şi primeşte catonaş galben. Lovitură liberă periculoasă pentru unguri.

Min. 15 Ocazie mare a lui Maxim! Jucătorul lui Stuttgart pătrunde în careu din stânga şi şutează puternic, dar puţin pe lângă poarta lui Kiraly!

Min. 11 Centrare periculoasă a lui Chipciu, în faţa porţii maghiare, niciun jucător de-al nostru nu se află pe traiectoria balonului.

Min. 9 Centrare a lui Sânmărtean în careul mic al ungurilor, pentru Rusescu, dar Gabor Kiraly, portarul maghiar, este mai rapid şi prinde balonul.

Min. 4 Probleme pentru Victor Piţurcă, fundaşul central Dorin Goian nu mai poate continua partida. El este înlocuit cu Florin Gardoş.

Min. 3 Prima mare ocazie de gol! Pasă genială a lui Sânmărtean, Raţ centrează în faţa porţii, dar defensiva maghiară respinge în ultimul moment centrarea trimisă în faţa porţii, pentru Rusescu.

Min. 2 Arbitrul întrerupe meciul pentru câteva secunde, din cauză că din tribune a fost aruncată pe teren o brichetă.

Min. 1 A început România-Ungaria! Tricolorii au avut lovitura de start.

ECHIPELE DE START:

ROMÂNIA: Tătăruşanu – Chiricheş, Dr. Grigore, Goian, Raţ – Hoban, Pintilii – Chipciu, Sînmărtean, Maxim – Rusescu.

UNGARIA: Király – Varga J., Juhász, Korcsmár, Kádár – Gera, Elek – Lovrencsics, Stieber, Dzsudzsák – Szalai.

 In clasamentul FIFA echipa nationala a Romaniei se afla pe locul 26 cu 837 puncte, in timp ce Ungaria este pe pozitia 54, cu puncte. La gazde sunt indisponibili Tamas si Marica, iar la oaspeti Vanczák, Korcsmár si Simon. Convocat pentru dubla cu Ungaria si Finlanda, insa eligibil doar pentru intalnirea cu formatia scandinava din cauza eliminarii din partida cu Grecia, atacantul Ciprian Marica a parasit cantonamentul echipei nationale din cauza unei accidentari la genunchi.

ROMANIA – UNGARIA LIVE VIDEO TVR– ROMANIA UNGARIA, sambata, ora 19:00, in direct de TVR 1 – . Meciul va fi transmis de TVRși va puta fi urmarit LIVE ONLINE AICI

“Tricolorii” vor incerca sa profite de forma buna in care se afla si avantajul terenului propriu, avand ca obiectiv victoria. Maghiarii vor lupta pentru un punct, pe care trebuie sa-l obtina, altfel le va fi foarte greu sa mai spere la calificare. E de asteptat ca romanii sa atace si sa domine, in timp ce ungurii sa se apere si sa joace pe contaatac.

Selectionerul Victor Piturca a fost aproape de a pleca de la echipa nationala la scurt timp dupa meciul de debut din preliminarii castigat in Grecia dar nu s-a inteles cu clubul Al Ittihad din Arabia Saudita. In schimb selectionerul oaspetilor Attila Pintér a fost demis dupa esecul cu nord-irlandezii, fiind inlocuit cu interimarul Pál Dárdai.

Victor Piturca i-a dat banderola de capitan lui Razvan Rat, fundasul lui PAOK Salonic fiind preferat lui Vlad Chiriches datorita experientei dar si a faptului ca olteanul bifeaza selectia cu numarul 99 in tricoul nationalei. In ceea ce priveste alcatuirea primului unsprezece, Piturca il va prefera pe Chiriches pe postul de fundas dreapta in dauna lui Luchin si pe veteranul Goian in locul lui Gardos in centrul defensivei, in timp ce in postura de varf impins are de ales intre Bogdan Stancu si golgheterul Stelei, Claudiu Keseru.

ROMANIA-UNGARIA: PALMARES DIRECT

1981 este anul in care tricolorii au fost invinsi pentru ultima oara de maghiari. Totodata 1981 este si anul ultimului meci jucat la Bucuresti in care nationala noastra n-a reusit sa invinga Ungaria.

Dubla din urma cu 33 de ani a fost una de trista amintire, ungurii oprindu-ne din drumul nostru spre turneul final al Campionatului Mondial din Spania 1982. Nationala condusa de tehnicianul  Valentin Stanescu a pierdut cu 1-0 la Budapesta, instalandu-i pe magiari pe prima pozitie in grupa din care mai faceau parte Anglia, Elvetia si Norvegia. La cateva luni distanta, Romania a remizat cu Ungaria la Bucuresti, scor 0-0.

In campania preliminara pentru Mondialul din ’82, Romania s-a clasat pe pozitia a 3-a, sub Ungaria si Anglia, cele doua nationala calificate la turneul final. Din pacate, in palmaresul direct general Ungaria conduce detasat cu 12 succese. Tricolorii au castigat 6 meciuri, remiza a fost consemnata in alte sase randuri, iar golaverajul este tot in favoarea maghiarilor 52-30.

ROMANIA-UNGARIA:  Rezultatele din meciurile directe in preliminariile pentru Mondiale si Europene:

Calificari pentru CM BRAZILIA din 2014
Romania 3 – 0 Ungaria (Marica, Pintilii, Tanase)
Ungaria 2 – 2 Romania (Mutu, Chipciu)

Calificari pentru CM COREEA de SUD si JAPONIA din 2002
Ungaria 0 – 2 Romania (Adi Ilie, Marius Niculae)
Romania 2 – 0 Ungaria (Marius Niculae)

Calificari pentru CE BELGIA si OLANDA din 2000
Romania 2 – 0 Ungaria (Adi Ilie, Dorinel Munteanu)
Ungaria 1 – 1 Romania (Viorel Moldovan)

Calificari pentru CM SPANIA din 1982
Romania 0 – 0 Ungaria 
Ungaria 1 – 0 Romania

Calificari pentru CE BELGIA din 1972
Ungaria 2 – 1 Romania (Neagu)
Romania 2 – 2 Ungaria (Dobrin, Neagu)
Ungaria 1 – 1 Romania (Satmareanu).

ROMANIA a jucat pana acum 652 de meciuri, bilantul fiind urmatorul: 290 victorii, 163 egaluri, 199 infrangeri.
Palmaresul lui VICTOR PITURCA la echipa nationala: 94 52 22 20 158-79.
Pentru partida cu UNGARIA, Victor Piturca a convocat 10 jucatori din campionatul intern si 13 “stranieri”. 

Primul meci: 4-0 pentru Ungaria, la 4 octombrie 1931, la Budapesta, in Cupa Europei Centrale.

Ultimul meci: 3-0 pentru Romania, la 6 septembrie 2013, la Bucuresti, in preliminariile Cupei Mondiale din 2014.
Scor maxim: 9-0 pentru Ungaria, la 6 iunie 1948, la Budapesta, la primul meci international disputat pe stadionul echipei Ujpest, “Szusza Ferenc”.

ROMANIA – UNGARIA (echipe probabile)

ROMANIA: Tatarusanu – Chiriches, Dr. Grigore, Goian, Rat – Pintilii, Prepelita – Chipciu, Sanmartean, Tanase – B. Stancu (Keseru). Selectioner: Victor Piturca.
Accidentati: Tamas, Gaman, Bourceanu, V. Achim, Ad. Popa, Deac, Marica
Suspendat: Marica

UNGARIA: Megyeri – Simon, Kádár, Juhász – Lovrencsics, Varga, Kalmár, Stieber, Nikolić – Szalai, Dzsudzsák. Selectioner: Pál Dárdai. 
Accidentati: Vanczák, Á. Simon
Suspendati: nu exista

ARBITRI:  WILLIAM COLLUM. Asistenti: William Conquer si Graham Chambers. Aditionali: John Beaton si Brian Colvin. Rezerva: Francis Connor (toti din Scotia).
STADION: “National Arena” (Bucuresti)

William Collum, profesor de religie, este arbitru FIFA din 2006. El a mai arbitrat meciul CFR Cluj – Galatasaray Istanbul, scor 1-3, disputat la 7 noiembrie 2012, in Grupa H a Ligii Campionilor. De asemenea, el a arbitrat si echipa Otelul Galati in Liga Campionilor, la meciul cu FC Basel, scor 1-2, disputat in septembrie 2011. Tot in Liga Campionilor, dar in 2010, Collum a condus la centru partida CFR Cluj – AS Roma, scor 1-1.

In acest an, Romania mai are de disputat doua partide in preliminariile Campionatului European, cu Finlanda, in deplasare la 14 octombrie, si cu Irlanda de Nord, pe teren propriu la 14 noiembrie.

Romania intalneste, sambata, de la ora 19.00, pe Arena Nationala, Ungariei, intr-o partida contand pentru Grupa F a preliminariilor Euro-2016 care va putea fi urmarita, in format LIVE, pe RomaniaTV.net.

ROMANIA-UNGARIA: 1000 de fani unguri la meci

Aproape 800 de suporteri unguri au venit în România cu trenul, în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar în gările din Curtici şi Arad au aruncat cu petarde, cutii şi sticle de bere şi au scandat de la ferestre ”Ungaria! Ungaria”, însă forţele de ordine nu au aplicat sancţiuni. 

Un tren special pentru suporterii unguri care vor participa la meciul dintre cele două naţionale de fotbal a intrat în ţară la ora 02,00, prin Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, unde a staţionat aproximativ o oră, timp în care autorităţile de frontieră au verificat documentele pasagerilor.

Trenul a venit de la Budapesta, având 780 de pasageri, iar pe locomotivă sunt pictate chipurile celor mai cunoscuţi fotbalişti din Ungaria.

În Curtici, aproximativ o sută de jandarmi, poliţişti, trupe seciale de intervenţie, dar şi pompieri au fost mobilizaţi pentru a menţine ordinea pe perioada staţionării garniturii, însă suporterii unguri au fost gălăgioşi în permanenţă, strigând de la ferestre ”Ungaria! Ungaria”. Mulţi dintre ei aveau în mâini sticle sau doze de bere, pe care le-au aruncat pe ferestre imediat ce garnitura s-a pus în mişcare pentru a pleca spre Arad. Totodată, mai mulţi suporteri au aruncat petarde din tren, când se afla în mişcare.

La frontieră, în Gara Curtici, alături de suporteri au urcat şi poliţişti şi jandarmi români, pentru a-i escorta până în Capitală.

Cu toate acestea, ungurii au fost zgomotoşi şi au aruncat câteva petarde şi sticle de bere şi când au trecut prin Gara Arad.

Autorităţile nu au intervenit şi nu au aplicat sancţiuni în timpul tranzitării judeţului Arad.

”Nu s-a considerat că suporterii au pus în pericol siguranţa publică. Nu s-a aplicat nicio sancţiune pe raza judeţului Arad”, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Emilia Fînaţă.

Vineri, selecţionerul echipei naţionale, Victor Piţurcă, declara că publicul care va asista la România – Ungaria trebuie să înţeleagă faptul că este doar un meci de fotbal şi să nu provoace incidente.

„Tot timpul când cele două ţări s-au întâlnit au existat incidente, grave uneori, şi la Budapesta ştiu că s-au întâmplat. Sper să nu se mai întâmple şi acum. Sper ca publicul să înţeleagă faptul că e doar un meci de fotbal”, a spus Piţurcă.

Prima reprezentativă a României întâlneşte, sâmbătă, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, selecţionata Ungariei, într-o partidă contând pentru Grupa F a preliminariilor Euro-2016.