„România va avea probleme cu apa, ca resursă”, avertizează ministrul Agriculturii. Care vor fi cele mai afectate zone

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, atrage atenția asupra deficitului de apă din România, care ar putea genera probleme pe termen lung în mai multe zone din sudul ţării. Oros a precizat că deocamdată nu există însă buget pentru finanțarea strategiei de gestionare a apei.

25 aug. 2021, 16:45
„România va avea probleme cu apa, ca resursă”, avertizează ministrul Agriculturii. Care vor fi cele mai afectate zone

„Romania va avea o problema cu apa ca resursă. Sunt studii care arată că în zona Mării Negre,, în Dobrogea și sud- estul României, pe termen lung, va fi o problemă cu apa ca resursă. Fiecare țară din această zonă trebuie să aibă o strategie de a gestiona această resursă vitală, apa’, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, citat de Economica.net.

Citeşte şi: Pâinea şi produsele de panificaţie s-ar putea scumpi în ciuda producţiei record de grâu în România. Avertismentul ministrului Agriculturii

Ministrul Adrian Oros admite că în prezent nu există finanțare pentru acest program, dar că speră că bugetele altor ministere nu vor fi cheltuite pentru a putea finanța strategia de gestionare a apei.

Oros ar fi dorit ca programul de gestionare a apei, pentru care se estima un cost de 4 miliarde de euro, să fie inclus în forma finală a Programului Naţional de Rezilienţă şi Relansare (PNRR), dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Oros nu exclude nici varianta parteneriatelor public-private.

„Speranța mea este că din buget sau alte surse vom găsi soluția de a finanța urgent și consistent această startegie de gestionare a apei”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Citeşte şi: Încă un virus face prăpăd în România. Mai multe cazuri au fost depistate acum în Buzău

 


loading...