România va deveni focarul Covid-19 al Europei. Nelu Tătaru avertizează: UE va impune restricții

România riscă să devină focarul Covid-19 al Europei, deoarece rata de vaccinare este printre cele mai mici din U.E.

23 sept. 2021, 09:45
România va deveni focarul Covid-19 al Europei. Nelu Tătaru avertizează: UE va impune restricții

România ar putea deveni focarul Covid-19 al Europei din cauza ratei scăzute de vaccinare, avertizează medicul Nelu Tătaru.

Uniunea Europeană discută situația unor țări precum România sau Bulgaria, statele cu cea mai mică rată de vaccinare din Europa, care ar putea deveni focare de infecție pentru întregul continent.

Din acest motiv, este foarte posibil ca U.E să impună restricții României şi Bulgariei, consideră medicul Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii.

România are în acest moment 27,46% din populaţie vaccinată, iar Bulgaria -15,76%. Media Uniunii Europene este deja la peste 60%.

„Restricţiile nu vor întârzia să apară“, pentru că, în timp ce restul Uniunii Europene se grăbeşte să-şi imunizeze populaţia pentru a se pune la adăpost de cazurile grave de Covid, în România „mergem pe aceleaşi discuţii antivaccinare, bagatelizăm tot ce înseamnă pandemie“.

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, afirmă că „pandemia nu se va încheia înainte să imunizăm şi noi 60-70% din populaţie. Dar, în ritmul actual, ţinta va fi atinsă abia în 2023.”, relatează Mediafax.

România. Acest județ e aproape de colaps sanitar. Sunt doar trei medici la secția de ATI

Acest județ din România

e aproape de colaps sanitar. De asemena, în Tulcea, Giurgiu şi Ilfov lucrează doar câte șase medici de ATI. Peste 6.000 de medici de toate specialităţile au solicitat în ultimii cinci ani documentaţia necesară pentru a profesa în afara ţării.

“Certificatul profesional curent este documentul eliberat la cererea medicului (ori la cererea autorităţii competente omoloage dintr-un alt stat) şi cuprinde datele personale relevante cu privire la onorabilitatea, moralitate şi competenţa cu care îşi poate exercita profesia medicul care deţine sau a deţinut în trecut calitatea de membru al Colegiului Medicilor din România.

Precizăm faptul că, în prezent Colegiul Medicilor din România nu deţine o evidenţă a certificatelor pofesionale curente emise pentru fiecare specialitate.

Vă transmitem numărul documentelor emise cu scopul de a exercita profesia în afara României la nivel naţional, alcătuit pe baza înregistrărilor colegiilor teritoriale:

Numărul total al CPC (certificate profesionale curente) emise cu scopul de a exercita profesia în afara României la nivel naţional, în anul 2016 – 1462, numărul total al CPC emise cu scopul de a exercita profesia in afara României la nivel naţional, în anul 2017 – 1374, numărul total al CPC emise cu scopul de a exercita profesia in afara României la nivel naţional, în anul 2018 – 1221, numărul total al CPC emise cu scopul de a exercita profesia în afara României la nivel naţional, în anul 2019 – 1099, numărul total al CPC emise cu scopul de a exercita profesia în afara României la nivel naţional, în anul 2020 – 858. Insă este de reţinut faptul că, acest număr nu poate fi compilat cu o evidenţă a celor care practică efectiv medicina în alte state”, au transmis pentru News.ro, reprezentanţii Colegiului Medicilor din România.