România va dona peste un milion de doze de vaccin AstraZeneca. În ce ţări vor ajunge serurile

Guvernul României a aprobat în ședința de joi o hotărâre privind acordarea unor ajutoare umanitare, cu titlu gratuit, pentru patru ţări. Mai exact, România va dona peste un milion de doze de vaccin anti-COVID-19.

06 aug. 2021, 13:53
România va dona peste un milion de doze de vaccin AstraZeneca. În ce ţări vor ajunge serurile

Guvernul României a aprobat joi, la propunerea Ministerului Sănătăţii, o hotărâre privind acordarea unor ajutoare umanitare, cu titlu gratuit, pentru Tunisia, Egipt, Albania și Vietnam, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19. Este vorba despre aproape 1.300.000 de doze de vaccin AstraZeneca.

„Ajutorul umanitar pentru Tunisia constă în acordarea a 425.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, pentru Republica Arabă Egipt a 525.000 de doze, pentru Albania a 150.000 de doze, iar pentru Vietnam în acordarea a 199.200 de doze de vaccin împotriva COVID-19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania AstraZeneca”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 6 august. A patra zi consecutivă cu peste 200 de noi cazuri

Transportul dozelor de vaccin anti-COVID se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) – structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia sau Ministerul Apărării Naționale. DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, în situația în care asistența se va acorda prin acest mecanism.

„Transportul în Vietnam al celor 199.200 de doze suplimentare de vaccin COVID-19 se va realiza în conformitate cu prevederile art. 2 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 756/2021 privind acordarea unor ajutoare umanitare din Rezerva Ministerului Sănătăţii, cu titlu gratuit, pentru Vietnam, în conformitate cu prevederile art. 41 alin. (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii”, a mai transmis MS.

Citeşte şi: Ne putem infecta cu două tulpini diferite de coronavirus? Răzvan Cherecheş, avertismentul care dă fiori românilor


loading...