VICTOR PONTA, alături de EMIL BOC la Munchen: „E o zi de poveste. Sunt fff fericit!” FOTO

România va găzdui o grupă de la turneul final al Campionatului European de baschet masculin din 2017 - Eurobasket 2017, a decis FIBA Europe Board, în ședința sa de sâmbătă, desfășurată la Munchen. Fostul premier Victor Ponta a postat un mesaj în acest sens pe Facebook, dar si o fotografie în care apare alături de ex-premierul Emil Boc: "Chiar o zi de poveste pentru cei care iubesc baschetul. Sunt fff fericit". Şi Boc a postat imagini pe reţeaua de socializare.
Alina Costache
12 dec. 2015, 12:52
VICTOR PONTA, alături de EMIL BOC la Munchen:

România va găzdui o grupă de la turneul final al Campionatului European de baschet masculin din 2017 – Eurobasket 2017, a decis FIBA Europe Board, în ședința sa de sâmbătă, desfășurată la Munchen. 

Foştii premieri Victor Ponta şi Emil Boc s-au aflat la Munchen şi au anunţat  pe Facebook decizia privind organizarea de către oraşul Cluj-Napoca a unei grupe a CE de baschet masculin din 2017. Cei doi au postat şi imagini, în care apar alături de baschetbalistul Ghiţă Mureşan.

„Chiar o zi de poveste pt cei care iubesc baschetul ( si sportul in general) in tara noastra! Azi, la Munchen, FIBA Europe a decis oficial

1. Pt prima data in istorie Romania va organiza Campionatul European Masculin , in 2017 la Cluj
2. Dupa 30 ani ( ultima data in 1987 in Grecia) echipa noastra de baieti participa iarasi la CE

Este meritul celor care muncesc de mult la acest proiect – Federatia Romana de Baschet, Primaria Cluj si Guvernul Romaniei ; dar mai ales este meritul unor oameni care iubesc baschetul si iubesc Romania ( pe care ii vedeti atat de fericiti in poza)!2017 baschetul european vine in Romania la Cluj / sunt fff fericit”, a scris fostul premier Victor Ponta pe Facebook.

Şi primarul Clujului, fostul premier Emil Boc, a postat un mesaj pe Facebook, alături de mai multe imagini:

Cluj-Napoca a castigat organizarea unei grupe a Campionatului European de Baschet Masculin din 2017!!!
Impreuna cu echipa propusa de Federatia Romana de Baschet am sustinut si castigat azi organizarea in Sala Polivalentă Cluj-Napoca a unei grupe a Campionatului European de Baschet din 2017!

Sustinerea a avut loc la Munchen in fata Federatiei Internationale de Baschet. Ma bucur inca o data ca realizarea Salii Polivalente in Cluj-Napoca – singura din Romania capabila sa gazduiasca evenimente europene si mondiale de profil – aduce beneficii financiare si de imagine minunatului nostru oras!

In 2017 sase echipe nationale de baschet masculin din Europa – inclusiv Romania – vor juca in Sala Polivalenta Cluj-Napoca! Multumesc clujenilor pentru ca din banii lor am realizat aceasta bijuterie sportiva, Sala Polivalenta din Cluj-Napoca!”

România va găzdui o grupă de la turneul final al Campionatului European de baschet masculin din 2017 – Eurobasket 2017, a decis FIBA Europe Board, în ședința sa de sâmbătă, desfășurată la Munchen.  Celelalte grupe vor fi găzduite de Finlanda, Israel și Turcia, iar faza eliminatorie va avea loc în Turcia.

Competiția este programată în perioada 31 august — 17 septembrie 2017, iar meciurile din România vor avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

La ședința de la Munchen a participat, în calitate de membru ales, și doamna Carmen Tocală, secretar de stat al MTS și președinte de onoare al FR Baschet. Candidatura României a fost susținută la Munchen de o delegație compusă din Ghiță Mureșan, singurul baschetbalist român care a evoluat în NBA, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Victor Ponta, Horia Păun, președintele FR Baschet, Adrian Voinescu, director International & Evenimente al federației, Mircea Cristescu, vicepreședintelele clubului U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și membru al Biroului Federal al FRB, anunță site-ul forului național.

După anunțul oficial, președintele FR Baschet, Horia Păun, a declarat: ”Este un lucru extraordinar pentru baschetul românesc și pentru România! Mai ales că este pentru prima dată în istorie când într-un oraș din țara noastră, respectiv în municipiul Cluj-Napoca, se vor desfășura meciurile uneia dintre grupele din prima faza a EuroBasket. Desigur, decizia de azi a Board-ului FIBA Europe ne onorează foarte mult, dar ne și obligă, fiind o provocare deosebită… Trebuie să ne prezentăm în toamna anului 2017 la cel mai înalt nivel, atât din punct de vedere organizatoric, cât și sportiv, și am convingerea că vom putea demonstra ca România poate organiza competiții baschetbalistice majore. Avem deja un plus de experiență la nivel organizatoric după ce în vara aceasta am reușit cu brio la Timișoara și Oradea să ne ridicam la standardele impuse de FIBA pentru EuroBasket Women 2015, primind aprecieri internaționale în acest sens, iar acum ne dorim să fim din nou la înălțime. Totodată, ne dorim să folosim această oportunitate cu semnificație istorică pentru a promova nu numai baschetul românesc, ci și Clujul și România în lume!”.

Spania, Lituania, Franța, Serbia, Grecia, Italia și Cehia, primele șapte clasate la Eurobasket 2015, au obținut calificarea la ediția de peste doi ani, precizează EFE.

Ucraina ar fi trebuit să găzduiască ediția din 2017 a competiției continentale, dar i-a fost retras acest drept din cauza crizei economice și a conflictului cu care se confruntă. 

România a găzduit anul acesta două grupe, la Timișoara și Oradea, la Eurobasket feminin, dar naționala României nu a reușit să depășească această fază.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Se schimbă Codul Penal! Pedepse dure pentru cei care fac acest lucru!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Câți bani vor primi românii de la 1 iulie. Cu cât cresc salariile
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
S-a dat interdicție în România. Este ilegal în sate și în orașele mici. Legea e deja activă
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'