România va întâlni Franţa în semifinalele Fed Cup. Ce scriu francezii despre Simona Halep

România a reuşit performanţa de a învinge Cehia, iar Simona Halep va fi adversara franţuzoaicelor, a scris Federaţia Franceză de Tenis. Semifinala se va disputa în Franţa, la 20 şi 21 aprilie.

10 feb. 2019, 21:32
România va întâlni Franţa în semifinalele Fed Cup. Ce scriu francezii despre Simona Halep

Deţinătoarea titlului, Cehia, a fost eliminată acasă de România, la capătul meciului decisiv de dublu. La 2-2, Irina Begu şi Monica Niculescu au oferit României punctul victoriei, în faţa perechii Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova (6-7, 6-4, 6-4), scrie L’Equipe, care subliniază că adversara din semifinale va fi echipa Franţei.

ROMÂNIA – FRANŢA în semifinalele Fed Cup. Cine sunt adversarele: vezi PALMARESUL DIRECT

La capătul unei întâlniri pline de suspans, Cehia a fost eliminată de România. Câştigătoare a şase din ultimele opt ediţii, Cehia a fost învinsă datorită Irinei Begu şi Monicăi Niculescu, mai bune decât Barbora Krejcikova şi Katerina Sinlakova, a notat şi presa belgiană, subliniind că Simona Halep a adus punctele la simplu.

ROMÂNIA – CEHIA 3-2 în FED CUP. Monica Niculescu, la un pas să nu mai joace meciul decisiv. Ce s-a întâmplat: DEZVĂLUIRE-BOMBĂ!

România este pentru a doua oară în istorie în semifinalele Cupei Federaţiei, după ediţia din 1973. Cuplul Irina Begu (locul 35 WTA la dublu) / Monica Niculescu (locul 51 WTA) a învins, duminică, perechea Katerina Siniakova (locul I WTA de dublu) / Barbora Krejcikova (locul 2 WTA), cu scorul de 6-7 (2), 6-4, 6-4, aducând punctul victoriei cu 3-2 în confruntarea cu deţinătoarea trofeului, Cehia.

În penultimul act, România va da piept cu Franţa, în deplasare, în 20 şi 21 aprilie.