România va vinde armament în Afganistan. Soldaţii români se întorc acasă

Ministrul Apărării Mircea Duşa a anunţat că România va vinde tehnică militară în Afganistan. În plus, soldaţii români vor începe treptat să se întoarcă în ţară, informează România TV.

09 apr. 2013, 18:30
România va vinde armament în Afganistan. Soldaţii români se întorc acasă

România vrea să vândă tehnică militară în Afganistan, informează România TV. Ministrul Apărării din Afganistan va fi invitat în România pentru a i se prezenta armamentul pe care ţara noastră îl produce.

Statul afgan are nevoie de armament militar deoarece, în curând, controlul va fi preluat treptat de armata guvernamentală de acolo, armată care are nevoie de arme.

În aceste condiţii, România ar putea vinde o parte din armele produse către noua armată din Afganistan. Este vorba atât de armament greu, cât şi de armament uşor. În România se produc atât mitraliere de asalt, cât şi taburi şi tancuri.

O altă veste bună pentru români este că va începe retragerea soldaţilor români din Afganistan. Mai întâi trebuie recuperat armamentul greu pe care armata noastră îl deţine acolo şi apoi va începe retragerea etapizată a soldaţilor.