Românii aleargă pentru copiii autiști

Publicat: Sâmbătă, 21 Februarie 2015 16:02 // Actualizat: Sâmbătă, 21 Februarie 2015 16:02 // Sursa: romaniatv.net

Maratonul Nisipului susține realizarea proiectului Spațiu Senzorial, prin care se urmărește construirea unei alei senzoriale exterioare și achiziționarea unui echipament de olărit destinate îmbunătățirii experiențelor senzoriale pentru 60 de copii autiști.

Toate încasările cursei Family Run (Maratonul Nisipului), din data de 29 martie 2015, care va avea loc pe faleza din Stațiunea Mamaia, vor fi direcționate pentru implementarea acestui proiect. Spațiul Senzorial va ajuta la dezvoltarea copiilor, le va asigura gândirea rațională, le va dezvolta abilitățile de manevrare și îmbunătățire a capacităților de soluționare a problemelor.

De asemenea, acest proiect îi va ajuta și pe terapeuți să descopere noi preferințe ale copiilor, să obțină o cunoaștere aprofundată cu privire la personalitatea copilului și să stabilească un contact optim cu aceștia.

Maratonul de la Malul Mării, ajuns la cea de-a doua ediție, rămâne și în acest an singura competiție de acest gen din Europa care se desfășoară pe nisip. Evenimentul sportiv este organizat de Asociația "Sanasport", în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Radio Constanța.

Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, incluzând trei probe competitive (maraton, semimaraton și cursa de 10km) și cursa Family Run (3km), care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora.

La prima ediție, cea de anul trecut, organizatorii au reușit să înscrie Constanța pe harta maratoanelor mondiale, adunând la start sute de participanți din România și din străinătate și alte câteva sute de susținători.

Cei interesați se pot înscrie pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
autism copii autisti Family Run Maratonul de la Malul Mării Maratonul Nisipului
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 feb 17:00
...evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.  http://www.romaniatv.net/romanii-alearga-pentru-copiii-auti-ti_203814.html#ixzz3SOMDMNgQ Da-ne un like pe...
21 feb 16:28
...de olărit destinate îmbunătățirii experiențelor senzoriale pentru 60 de copii autiști. Citește mai departe… Mai mult ...
21 feb 16:25
...unui echipament de olărit destinate îmbunătățirii experiențelor senzoriale pentru 60 de copii …read more ...
21 feb 16:08
...unui echipament de olărit destinate îmbunătățirii experiențelor senzoriale pentru 60 de copii autiști. Citește mai departe… Soursa: romaniatv.net
google_ad_client =...
1
EUR
4.7287
RON
21 Jun
noapte 19 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H