Românii alergici la ambrozie trebuie să aibă mare grijă. Un specialist atrage atenţia: „80% dintre pacienții cu alegeri la ambrozie pot dezvolta astm bronșic”

Ambrozia face noi probleme românilor. Planta este în plin proces de înflorire şi cauzază alergii severe.

12 aug. 2021, 13:23
Românii alergici la ambrozie trebuie să aibă mare grijă. Un specialist atrage atenţia: „80%  dintre pacienții cu alegeri la ambrozie pot dezvolta astm bronșic”

Românii alergici la ambrozie trebuie să aibă mare grijă. În București, autoritățile locale au găsit zeci de terenuri neîngrijite, unde ambrozia nu ar trebui să existe.

Românii alergici la ambrozie trebuie să aibă mare grijă. Un specialist atrage atenţia

Diana Deleanu – medic primar alergolog, spune că anul trecut, când oamenii au început să poarte mască, a observat că nu au fost atât de multe alergii, însă atrage atenția că trebuie ținut cont și de condițiile climatice. „Anul acesta avem forme severe de alergie la polen”, spune medicul, potrivit Digi 24.

Dr. Deleanu atrage atenția că se poate întâmpla ca până la 80 la sută dintre pacienții cu alegeri la ambrozie să dezvolte astm bronșic.

Imunoterapia prin care poate fi înlăturată alergia durează 36 luni și costă în jur de 1.600 de lei pe an.

„Sunt probleme cu respirația, ochii roșii, dificultăți la somn… În toată perioada de vară eu trebuie să iau antihistaminice, care dau și o stare de somnolență și îmi reduc atenția, iar senzația asta de sufocare, de care nu prea scapi, e foarte neplăcută”, povestește Ana Roșioru, persoană alergică.

Boala ar putea fi evitată, dacă ambrozia ar fi înlăturată. Proprietarii de terenuri pe care crește ambrozie au primit notificări de la Poliția Locală să le curețe, iar cei care nu s-au conformat au fost avertizați.

Citeşte şi: Mirela Vaida, despre probleme de sănătate, după ce a început să strănute în platou la Acces Direct: „Nu pot respira, nu pot face nimic”
„În Sectorul 4, de la începutul acestei campanii de identificare a terenurilor cu ambrozie, au fost identificate 57 de terenuri. Opt terenuri încă mai au ambrozie, dar proprietarii fiind avertizați deja, avem promisiunea acestora că vor duce la îndeplinire operațiunea de curățare a acestor terenuri”, a declarat Cristian Pâslă, director la Poliția Locală Sector 4.

Simptomele alergiei la ambrozie sunt similare cu cele ale alergiei la alte polenuri:

-Stranut
-Congestie nazala (nas infundat)
-Rinoree (secretie nazala apoasa)
-Cefalee
-Ochi iritati
-Senzatie de mancarime in gat

Citeşte şi: Ce amenzi riscă persoanele sau firmele care nu-şi curăţă terenurile de ambrozie
 

 


loading...