Proprietarii ar putea fi obligaţi să-şi monteze în locuinţe DETECTOARE DE FUM

Proprietarii locuinţelor ar putea fi obligaţi prin lege să-şi monteze detectoare de fum, pe baza unor propuneri pe care Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi furnizorii de utilităţi ar urma să le iniţieze.

25 sept. 2013, 12:44
Proprietarii ar putea fi obligaţi să-şi monteze în locuinţe DETECTOARE DE FUM

„Am vorbit cu nişte pompieri germani care au fost la noi într-un schimb de experienţă şi ne spuneau că în Germania s-a implementat ca în fiecare locuinţă să fie un detector de fum care să fie destinat exclusiv proprietarului. În momentul în care detectorul sesizează un parametru care nu este în normalitate, poate să dea un semnal acustic care să-l avertizeze pe cetăţean. Suntem obligaţi să ne gândim să armonizăm legislaţia cu realitatea, care ne arată că, aşa cum ne-am diversificat activitatea economică şi socială, cresc şi riscurile legate de situaţiile de urgenţă. Putem face nişte propuneri legislative comune pornind de la noi ca iniţiatori şi agreate de partenerii furnizori de utilităţi, care ulterior să fie promovate în Guvern. Sunt convins să factorul executiv este interesat mai mult decât noi pentru protecţia vieţii oamenilor”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful IGSU, colonelul Ion Burlui.

Potrivit reprezentanţilor IGSU, o parte a proprietarilor au montat deja în apartamente şi case detectoare de gaze, dar nu şi de fum. Dacă acest lucru va fi reglementat, atunci toţi oamenii ar putea fi obligaţi să-şi achiziţioneze detectoare de fum, care îi vor ajuta să ia măsurile necesare în cazul producerii unor incidente grave cum ar fi exploziile şi incendiilem informează Mediafax.


loading...